Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nytt samarbeid skal hjelpe norske nettbutikker ut i Europa

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Nå åpnes et nytt transport- og distribusjonsnett for norske e-handelsbedrifter som vil satse utenlands.

ANNONSE

Det er to store aktører innen logistikk som nå skal hjelpe nettbutikker i Norge og resten av Norden ut i Europa:
• Selskapet Asendia som eies av logistikkselskapene Swiss Post og franske La Poste.
• Norskeide EDI-Soft som er et ledende selskap i Norden innen transportadministrative løsninger. Gjennom deres programvare Consignor skriver man ut nødvendige etiketter på samme skriver og overfører EDI-meldingen, uansett hvilken transportør man benytter. Løsningen brukes av blant annet Apotek1.no, Ark.no, Elkjop.no, Eplehuset.no, Enklereliv.no, Haugenbok.no, Stormberg.no, Xxl.no og X-life.no, men også flere mindre nettbutikker.

Med det nye samarbeidet kan pakker fra nordiske kunder for eksempel gis fransk emballasje. Pakkene spores av mottaker gjennom de respektive lands nasjonale postselskaper, som eksempelvis franske Le Poste. For sluttkunden framstår det som om han kjøper fra et fransk selskap og dermed økt opplevd trygghet.

Avhengig av behovet kan sporing fås til mottakerlandets grenser (såkalt «country tracked») eller den tradisjonelle «fully tracked».
-Vi vet at dette vil være en stor fordel for eksempelvis nordiske e-handelsbedrifter som ønsker å selge til det europeiske marked. Nå kan selv postpakker spores og kundene kan velge om man vil ha sporing til grensen til det aktuelle land, eller helt frem til mottaker, sier Asendias nordiske direktør Thomas Sjölin i en pressemelding.

Mattias Gredenhag i EDI-Soft har også stor tro på samarbeidet.
- Asendias kunder vil være større e-handelsforetak som ønsker å sende pakker direkte til europeiske kunder. At vi har laget støtte for Asendia åpner et kraftfullt transport- og distribusjonsnett i Europa for alle som bruker Consignor i dag.

Del artikkel: