Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Øker satsing på netthandel - vil styrkes i årene som kommer

Øker satsing på netthandel - vil styrkes i årene som kommer
Fargerike er en av kjedene som Malorama selger varer til via sin logistikkvirksomhet Farveringen. Foto: Fargerike/Pressefoto
Magnus Hjelle
magnus@ehandel.com

Malorama eies av Malorama Holding, som på sin side har drøye 700 aksjonærer. Via logistikkvirksomheten Farveringen selger konsernet produkter til sine egeneide Mal Proff-utsalgssteder, til Fargerike-kjeder (franchiser) og til eksterne byggevarekjeder

ANNONSE

Norges største handelshus for produkter til overflatebehandling økte omsetningen i fjor med 4,7 prosent til 1,79 milliarder kroner, mens resultatet før skatt landet på 87,6 millioner. 

- 2017 ble et rekordår. Vi oppnådde bedre marginer gjennom kategoriutvikling og innkjøp og ved at vi generelt har bedre drift, sier konsernsjef Nils Sund i Malorama til Finansavisen. 

De kjøpte seg nylig større innen gulv ved å ta over gulvvirksomheten til RBI Interiør, et selskap som distribuerer laminat- og parkettgulv.

Det er imidlertid innen maling de selger mest.  Der er det Jotun som er det største merket, med andre samarbeidspartnere som Nordsjø og Gjøco. 

En viktig del av vekststrategien til Malorama handler om å åpne nye Fargerike- og Mal Proff-butikker, men de øker nå også sin netthandelsatsing. 

- I tillegg øker vi vår satsing på netthandel. Netthandel nærmer seg 10 prosent av Maloramas omsetning, og denne biten vil styrkes ytterligere i årene som kommer. Vi forventer å passere en omsetning på 1,9 milliarder i år, sier Sund. 

Del artikkel: