Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Økonomisk trøbbel kan tvinge Teknikmagasinet til økt nettsatsing

Økonomisk trøbbel kan tvinge Teknikmagasinet til økt nettsatsing
Økonomiske vanskeligheter gjør at flere butikker og ansatte kan forsvinne. Kjeden har rundt 130 butikker i Norge, Sverige og Finland. Her fra butikken på Tveita i Oslo.
Bilde: Martin Khang/Teknikmagasinet
Bjørn Skomakerstuen

Solna tingsrätt har satt Teknikmagasinet under «rekonstruktion» etter akutte likviditetsproblemer, melder Market.se.

ANNONSE

Det ble denne uken klart at Teknikmagasinet er i alvorlig trøbbel.

Selskapet, som ble kjøpt av Venture Capital-firmaet Segulah for nesten 600 millioner svenske kroner i 2015, sliter økonomisk.

Kostbar lagerflytting og omsetningssvikt

Ifølge flere svenske nyhetssteder skal det være snakk om at Teknikmagasinet skylder så mye som 155 millioner svenske kroner.

Dette kommer som en følge av en omsetningssvikt over en lenger periode, samt en noe mer kostbar flytting av sentrallageret enn forventet.

Vanskelighetene er såpass alvorlige og store at selskapet har vært oppe til vurdering i en svensk domsinstans. 

- Vi har havnet i en situasjon som er besværlig, men ikke umulig, sier Sebastian Ehrnrooth, administrerende direktør i Segulah, til Dagens Industri.

Drastiske tiltak venter

I Solna tingsrätt i Stockholm ble advokaten Kent Hägglund oppnevnt som en såkalt «rekonstruktör» - en person som aktivt skal se til at skuta kommer på rett kjøl igjen.

Han tror at det skal lykkes å få selskapet på beina igjen, men at det må gjennomføres drastiske tiltak for å komme i mål.

- Det handler om færre butikker, i verste fall oppsigelser og økt nettsatsing. Saken er såpass fersk at jeg ikke har fått satt meg skikkelig inn i den til å kunne si noe mer, sier advokaten ifølge Market.se.

Teknikmagsinet, med rundt 600 ansatte, har omtrent 130 butikker i Norge, Sverige og Finland.

Del artikkel: