Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Økte salget av sportsutstyr med 59 prosent

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Det børsnoterte selskapet Sportamore offentliggjorde i dag resultatet for første kvartal i år. Salgsveksten var på 59 prosent.

ANNONSE

Netthandel.no presenterte nylig tall som viser at det finnes flere hundre nettbutikker som selger sportsutstyr på det norske markedet. Tøff konkurranse er det også i de øvrige nordiske landene. En vanskelig vinteren har heller ikke gitt sportsbransjen vind i seilene. Likevel synes det svenske selskapet Sportamore å klare seg bra.

Selskapet som sikter mot en omsetning på 800 MSEK i 2016, omsatte i 2013 for 274 MSEK og for første kvartal i år gikk nettomomsetningen opp til 80,7 MSEK. I samme periode i fjor var salget 50,6 MSEK, hvilket betyr en vekst på 59 prosent. Johan Rydning som er administrende direktør i Sportamore uttrykker glede over utviklingen i en pressemelding:

- Vi kan se tilbake på et kvartal der Sportamore har levert salgsvekst og forbedringer i en rekke nøkkelindikatorer mens vi har fortsatt arbeidet med effektivisering i den underliggende funksjonaliteten. Vår streben etter å levere det beste tjenestetilbud og ta vare på våre nye og eksisterende kunder på best mulig måte har fortsatt, og i løpet av kvartalet hadde vi et gjennomsnittlig nivå på mer enn to millioner besøk per måned. I dag vil kommer nesten 35% av vår totale kundebase allerede tilbake innen 90 dager etter den forrige transaksjonen å gjøre deres neste kjøp. Vi ser dette som en klar bekreftelse på at vår service-orienterte forretningsmodell er verdsatt av våre kunder og bidrar til vår inntjening.

Selskapet har over en lengre periode slitt med negative resultater, noe som nå synes å forbedre seg. Selskapets segment ”Sverige” leverte et drifsresultat før avskrivninger (EBITDA) på ca 0,1 MSEK, mens de tilsvarende resultater for segmentet ”Øvrige Norden” var -1,1 MSEK, noe som Sportamore forklarer med ”relativt større investeringer i oppkjøp av nye kunder”.


Sportamore 1.kvartal 2014

Sportamore 1.kvartal 2014

Det fremkommer ikke i kvartalsrapporten hvor mye selskapet solgte på det norske markedet.

Last ned kvartalsrapporten på Sportamore sine nettsider.

Del artikkel: