Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Tufte Wear storsatser i Kina

Tufte Wear storsatser i Kina
Olaf Tufte etablerte Tufte Wear i 2012, som i fjor slo salgsrekord.
Foto: Tuftewear.no
therese.karlsrud.haugen

Økte salget med 40 prosent i fjor.

ANNONSE

I 2012 grunnla OL-vinner i roing, Olaf Tufte, sitt eget klesmerke. Det første produktet som ble lansert av såkalte Tufte Wear, var på den tiden boxershortser. I dag er sortimentet utvidet til det meste inne sport- og friluftsklær, som selges gjennom egen netthandel og andre forhandlere. 

I fjor skal selskapet, som har sterkt fokus på bærekraft og miljø, ha satt salgsrekord med 56,9 millioner kroner. Dette er i følge E24 en økning på 40 prosent fra 2017. Bunnlinjen skal på sin side ha svekket seg med 5 til 3,9 millioner kroner.

Daglig leder for selskapet er Øyvind Jacobsen, som har en eierandel i selskapet på 51 prosent. Olav Tufte eier de resterende 49 prosentene. 

Tar sikte på Asia

I dag skjer 15 prosent av salget i utlandet i omtrent 20 land. Nå er målet å øke sin utenlandske tilstedeværelse ytterligere, med ekstra fokus på Kina. 

– Det er økt interesse blant befolkningen i Kina rundt det å være aktiv. Vi ser at historien vi bygger opp rundt våre produkter, om Olaf som en OL-vinner og norsk bonde, appellerer, sier Jacobsen til E24.

Skal åpne signaturbutikk

I likhet med blant annet Stormberg har dermed Tufte Wear inngått et samarbeid med Innovasjon Norge, som går ut på å etablere norske klesmerker i Kina.

Stormberg kunne forleden dag meddele at de tenker å gå inn på det kinesiske markedet via en markedsplass. Tufte Wear er på sin side i sluttforhandlinger om å åpne en fysisk signaturbutikk på et kjøpesenter i Shenzen, ved HongKong.

- Vi vurderer nå om vi skal satse enda hardere internasjonalt og få med noen investorer på laget, avslutter Jacobsen.

Del artikkel: