Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Olav Thon tror på kjøpesentre tross fallende resultater

Økt vekst for kjøpesenter-kongen Olav Thon på begge sider av kjølen
I kjøpesenterporteføljen til Olav Thon Eiendomsselskap inngår blant annet Norges største kjøpesenter; Sandvika Storsenter i Bærum.
Foto: Olav Thon Eiendomsselskap
therese.karlsrud.haugen

- Ingenting kan konkurrere med å gå inn i en butikk.

ANNONSE

Olav Thon Gruppen leverte i fjor et resultat på 4,9 milliarder kroner, noe som er en nedgang fra 5,8 milliarder kroner året før. Omsetningen var på 11 milliarder kroner.

Fallet skal skyldes en nedgang i verdien på kjøpesentrene, men Olav Thon selv, skal i følge E24 fortsatt ha klokkektro på den fysiske handelen. Konsernet driver totalt 78 kjøpesentre.

- Netthandelen vil ta mer og mer av handelen, men jeg har fremdeles stor tro på kjøpesentrene, sier Olav Thon til avisen. 

Les også: Skal gi nettbutikker fysisk tilstedeværelse med digitale speil

- En form for kos

Flere er bekymret for den såkalte kjøpesenterdøden på grunn av økt konkurranse fra netthandel, og tall fra Kvarud Analyse viste i fjor at omsetningen kun hadde økt én prosent på 60 av Norges største kjøpesentre, noe som er lavere enn tidligere. Thon tror imidlertid ikke at butikkene vil utkonkurreres. 

- Kjøpesentrene er en form for kos. Netthandelen kommer selvsagt til å ta sitt, men ingenting kan konkurrere med å gå inn i en butikk og finne ting som man kanskje ikke hadde tenkt på, sier Thon.

Les også: Lanserer Norges fjerde største kjøpesenterkjede

Del artikkel: