Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ole Petter Nyhaugs 3 råd til norske nettbutikker

Ole Petter Nyhaugs 3 råd til norske nettbutikker
Ole Petter Nyhaug.
Foto: Terje Mortensen
Magnus Hjelle
magnus@ehandel.com

Trendanalytiker Ole Petter Nyhaug er fjerde person i sommerens artikkelserie der vi kommer med konkrete råd til norske netthandelsaktører.

ANNONSE

Vi har bedt jurymedlemmene i Netthandelsprisene som deles ut på Load i september om å komme med tre konkrete råd. Du kan gjennom sommeren se alle netthandelsrådene her. Fjerde person ut i rekken av eksperter er Ole Petter Nyhaug. 

Ole Petter Nyhaug

Ole Petter er partner i analysebyrået Opinion der han jobber med trendanalyse og forbrukerinnsikt. Altså er han ekspert på hva folk vil ønske seg fremover. Han har som grunder startet og utviklet flere selskaper gjennom årene. Han jobber spesielt mye innen detaljhandel (fysisk og online), mat og drikke, merkevarer, (nye) medier, telecom og unges utdanning og karriere.

Han har startet og utviklet flere selskaper innen markedsanalyse, og er en av få nordmenn som har fått innpass som rådgiver på globalt nivå for merkevarer som Coca-Cola, Unilever, Audi, Heineken, Telefonica og IKEA. Han er en etterspurt foredragsholder innen forbrukeratferd og trender.

1) Hjelp folk å velge

Folk har for mange valg og muligheter i dag. Dermed blir enhver butikk (online og fysisk) sin viktigste oppgave å hjelpe folk å velge. Hjelpe kundene å velge deg framfor konkurrenten. Eller hjelpe kundene å finne de produktene som passer for dem. Her kommer man et stykke på vei med smarte algoritmer, men jeg har ennå mer tro på smarte mennesker («kuratorer») som foretar et gjennomtenkt utvalg basert på at de virkelig kjenner kundene sine godt. Et smalere utvalg produkter, men mer hjelp til å finne de rette. Her kan norske (nett)butikker ha et fortrinn overfor de globale, med sine enorme utvalg og ennå smartere algoritmer. Bidra med råd og kjøpshjelp! Skriv artikler, blogger. Fortell om produktene utover hva produsentene sier. Test de, legg ut how-to og unboxing videoer.

2) Vis hvem du er 

Nesten alle nettbutikker ser i dag like ut. Svært få skiller seg ut, og svært få har en personlighet. Betydningen av det menneskelige, personlige og sjarmerende blir bare større. Det er ikke umoderne og gammeldags å tenke personlig service og menneskelig innsikt i dagens big-data alder. Heller tvert i mot. Folk savner det ustriglede og sjarmerende. Særpreget. Attituden. La det skinne igjennom i hvordan du fremstår og hvordan du møter kunden.  Dette vil bli viktigere for å lykkes fremover, og ikke minst: helt avgjørende i konkurransen mot de beste i verden som fosser inn over norske forbrukere med sine markedsplasser.

3) Gjør jobben som trengs

Viktigste faktor for suksess: hardt arbeid og konsistens over tid. «Always be hustling» er et populært ordtak blant grundere og suksessrike folk på nett (og i virkeligheten så klart). Det holder ikke lenger å bare sette opp en butikk. Det er for sent, bonanza er over. Nå gjelder det hardt arbeid over (lang) tid. Gjør kampanjer. Måle og teste. Tweake. Kjør aktiviteter. Følg opp kundeservice. Optimalisér driften. Det er slik norske suksesser som GetInspired, BliVakker og andre har bygget seg opp. Det tar tid, men er sikkert verdt det.

 

Del artikkel: