Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Omsatte for 3 milliarder kroner på nett

Ole Martin N. Evensmo

Elkjøp-konsernet har lagt frem et nytt årsresultat og har grunn til å juble. Mye av suksessen forklares med økt salg på nett.

ANNONSE

Elektronikkbransjen blir stadig tøffere i hele Norden, men det synes ikke å påvirke Elkjøp Nordic. Selskapet som eies av britiske Dixons Retail imponerer nok en gang med sterke resultater. Regnskapsåret 2013/2014 (de har et avvikende regnskapsår som går fra mai til april) ga en omsetning på 26,9 milliarder kroner med et driftsresultat på svimlende 1,15 milliarder kroner.

- Det er hard priskonkurranse, så det er volum som gjør at vi kan legge frem et godt resultat. Det er nett-salg som har drevet veksten, sier administrerende direktør Jaan Ivar Semlitsch til E24.

Næringslivsavisen skriver at nettsalget økte med 20,9 prosent og nå står nå for 11,2 prosent av konsernets omsetning. Det betyr en nettomsetning på vel 3 milliarder kroner totalt i konsernet.

Inkludert i tallene er ordre som er lagt på nett og hentes i butikk. Kombinasjonen av nett og butikk tror Semlitsch at blir viktig også i tiden fremover.

- Mange ønsker å bestille varer på nett og hente dem selv, så jeg tror kunder ønsker å fremdeles kunne besøke våre butikker, sier Semlitsch til E24.

Les også om at 3 av 10 nå handler elektronikk på nett og om hvilke selskaper som dominerer norsk netthandel.

Inkludert i Elkjøp Nordic finner vi Elkjøp og deres søsterkjeder Gigantti (Finland) og Elgiganten (Danmark og Sverige). I Norge eier også selskapet Lefdal, mens de i Sverige også eier nettbutikken Electroworld.se og i Finland eier de nettbutikken Markantalo.fi. Selskapet eier enn så lenge også Electroworld i Tsjekkia og Slovakia med fysiske butikker og nettbutikker, men disse er nå i ferd med å bli solgt til nye eiere.

(Foto: Elkjøp Nordic)

Del artikkel: