Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Omsatte moteklær for nesten 400 millioner kroner i sitt andre fulle år i tralten

Omsatte moteklær for nesten 400 millioner kroner i sitt andre fulle år i tralten
NA-KD er Jarno Vanhatapios tredje gründervirksomhet. Mannen bak nettbutikkene Nelly og Zoozoo har skapt en ny nettsuksess siden den spede starten i april 2015. Selskapet er nå verdsatt til 1,5 milliarder svenske kroner. Over 1,8 millioner mennesker følger selskapet hans på sosiale medier.
Bilde: NA-KD/pressebilde
Bjørn Skomakerstuen

Og nå henter NA-KD inn drøyt 350 millioner investorkroner for å fokusere internasjonalt.

ANNONSE

Målet har fra første stund vært å stable på beina et internasjonalt selskap - med base i den svenske havnebyen Göteborg.

I sitt andre full år i sving har motenettbutikken NA-KD, som av og til popper opp med en pop up store hist og pist, hanket inn nesten 400 millioner kroner i 2017 - en imponerende økning på 150 prosent fra året før.

45 millioner globaliserings-dollar

Nå er det klart for å tenke internasjonalt med 45 millioner dollar på plass etter en emisjonsrunde.

Det er Partech som har bidratt med mest i denne runden, men også tidligere eiere som eEquity og Northzone har spyttet inn i investeringskassa, skriver selskapet i en pressemelding.

Pengene skal blant annet brukes til å lansere og etablere ni nasjonalspesifikk nettbutikker i de kommende månedene. Siden starten i april 2015 har det svenske motenettselskapet klart å tilgjengeliggjøre seg i 180 forskjellige markeder.

Ifølge pressemeldingen er det særlig USA, Storbritannia og andre «ledende europeiske markeder» som utgjør de ni spesifikke satsingsområdene.

Den ukronede kongen av SoMe og influencere

En del av pengene skal også brukes på å knytte tettere bånd med en hel rekke globale influencere.

For er det en ting selskapet virkelig er gode på så er det å bli sett i det sosiale medielandskapet, og benytte seg av nettstemmene som er med på å bringe varer og trender til torgs.

NA-KD har mer enn 1,8 millioner følgere på sosiale medier - på Instagram alene er det mer enn 1,4 millioner mennesker som følger med på hva Jarno & Co foretar seg.

Fornøyd med sine nye amerikanske eiere

Partech er et amerikansk investringsselskap som blant annet sitter på eiersiden i britiske Made.com og franske Manomano.

Vanhatapio sier i pressemeldingen at det er mange selskaper som har vært i kontakt med dem, og at det har vært mulig for dem å være selektive i valg av ny eier.

- De har virkelig imponert oss med sine store ambisjoner, dype forståelse av bransjen, erfaring og som drevne omnikanal-tenkere, sier Vanhatapio i en kommentar.

 

Del artikkel: