Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Omsetningen i klesbransjen faller - Virke tror flere nedleggelser vil komme

Omsetningen i klesbransjen faller - Virke tror flere nedleggelser vil komme
Virke tror klesbransjen må slite litt til.
Foto: Einar Ryvarden/eHandel.com
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

En av de største årsakene er økt konkurranse fra netthandel.

ANNONSE

Klesbransjen skal i følge Virke ha hatt et omsetningsfall i 2018 på 2,9 prosent til 30,9 milliarder kroner. Kjente kjeder som Carlings, Kappahl og Cubus skal være noen av de som har sett omsetningen synke, skriver E24.

En av de største årsakene er økt konkurranse fra netthandel, men også fallende priser på klær samt at forbrukere stadig bruker mindre penger på ting. Samtidig har en rekke nedleggelser også spilt inn på resultatet.

- Jeg tror det er første gang i mine ti år i Virke hvor vi har sett nedgang i antall butikker. Det vi ser her er et skarpt trendskifte, sier Bror Stende, som er bransjedirektør for faghandel, mote og fritid i Virke, til E24. 

179 selskaper gikk konkurs

I fjor endte 179 selskaper innen butikkhandel med klær opp som konkurs.

- Klesbransjen prøvde først å endre seg ved å ansette nye folk og effektivisere, men nå begynner man å legge ned butikker, noe man ikke har ønsket tidligere, sier Stende til avisen.

Virke ser ikke bort i fra at konkursene i bransjen kan bli flere også i året som kommer. 

- Vi tror det dramatiske bildet vi ser i 2018 vil fortsette inn i dette året, og at det vil legges ned flere butikker. På et tidspunkt vil det stabilisere seg, ettersom butikkene fremdeles er ekstremt viktige for handelen.

Del artikkel: