Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Omsetter for 400 millioner kroner: Forlater XL Bygg

Omsetter for 400 millioner kroner: Forlater XL Bygg
(
Foto: Anniken Keil Wollan. Creative Commons: CC BY 3.0
Netthandel

SN Gruppen AS har undertegnet en avtale som gjør at deres ni byggevarehus i Nord-Norge blir del av ny kjede.

ANNONSE

SN Gruppens ni byggevarehus er i dag i XL Bygg-kjeden. Fra 1.januar blir de en del av Montér-kjeden som igjen eies av Optimera.

Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med mer enn 160 utsalgssteder, 1 900 ansatte og over 8 milliarder kroner i omsetning. Virksomheten innbefatter Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Logistikk, Optimera Byggsystemer og kjedene Montér, Flisekompaniet og Byggi. Optimera er en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain, som har 170 000 medarbeidere i 67 land og er Europas største distributør av byggevarer.

- Vi er svært godt fornøyde med å ha fått til avtalen om at våre ni byggevarehus skal bli en del av Montér. Optimera er Norges ledende byggevarekjede med det franske industri-konsernet Saint-Gobain som eier. Det å kunne bli en del av Europas største distributør av byggevarer, synes vi er svært spennende, sier Steinar Folgerø, styreleder i SN Gruppen AS i en pressemelding.

SN Gruppens byggevarehus er lokalisert i Sandnessjøen, Mosjøen, Brønnøysund, Herøy, Dønna, Halsa, Ørnes, Vega og Hommelstø. Disse hadde samlede driftsinntekter på over 350 millioner kroner i 2015 og forventes i år å få driftsinntekter på over 400 millioner. Optimera er ikke overraskende godt fornøyd med å få de nye varehusene med i Montér.

- Optimera har lenge vært på utkikk etter en attraktiv partner i Nord-Norge for Montér-kjeden. Gjennom denne avtalen har vi fått en stor, god og seriøs byggevareaktør til å skape en bedre distribusjon for Montér i Nord-Norge. SN Gruppens ni byggevarehus er meget veldrevne og oppfyller på alle områder våre strenge krav. Vi vil på denne måten bli en av de ledende aktørene i det nordnorske byggevaremarkedet, sier Lars Petter Grandahl, direktør for Optimera Handel.

Del artikkel: