Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Over og ut for Marked.no - rundt 60 ansatte mister jobben

Over og ut for Marked.no - rundt 60 ansatte mister jobben
Etter halvannet års drift, og et underskudd på rundt 200 millioner kroner, skal Marked.no-bilene på Haugenstua i Oslo snart parkeres for godt.
Bilde: Morten Rakke/Marked.no
Bjørn Skomakerstuen

- Det er selvsagt leit det som skjer. Men jeg føler vi har gitt det en fair sjanse, uten at vi har lykkes med det, sier styreleder Ole Vinje til eHandel.com. - Litt vemodig, sier konkurrenten Kolonial.no.

ANNONSE

- Det tar tid å endre nordmenns handlevaner av dagligvarer, sier Ole Vinje, styreleder i Marked.no, i en pressemelding onsdag ettermiddag.

- Føler vi har gitt det en fair sjanse

- Det er selvsagt leit det som skjer. Men jeg føler vi har gitt det en fair sjanse, uten at vi har lykkes med det, sier Vinje til eHandel.com.


Ole Vinje Marked.no Komplett

Ole Vinje. Foto: Bjørn Skomakerstuen

- Det er lagt ned en betydelig innsats av dyktige medarbeidere i flere år, men vi erkjenner at veien fortsatt er for lang for lønnsom drift. Derfor har styret i Marked.no i dag besluttet å avvikle selskapets virksomhet.

Nettmatbutikken holder åpent så lenge de har beholdning, men Vinje antar at siste mulige utlevering blir fredag 19. januar.

Mange må gå

- Hva skjer med de ansatte?

- Rundt 60 ansatte blir oppsagt og har sin siste arbeidsdag 31. januar. Alle er informert om situasjonen, og vi vil tilby hjelp til våre ansatte slik at de forhåpentligvis kan komme seg videre i arbeidslivet.

Deretter forsvinner merkevaren Marked.no fra det norske markedet for godt.

For en liten aktør som Marked.no, har det vært tilnærmet umulig å få konkurransedyktige innkjøpsbetingelser. Det gjør det svært krevende å lykkes som ny utfordrer i Norge, avslutter Ole Vinje.

I løpet av halvannet års drift har selskapet bokført rundt 200 millioner kroner i underskudd.

- Litt vemodig faktisk

Karl Munthe-Kaas, daglig leder i markedsledende Kolonial.no, sier til eHandel.com at det blir rart å ikke ha Marked.no i markedet lenger.


Karl Munthe-Kaas Kolonial.no

 Karl Munthe-Kaas. Foto: Kolonial.no/pressebilde

- Det er faktisk litt vemodig. Vi har vært to uavhengige aktører som har forsøkt å bygge oss opp for å kjempe mot de store kjedene. Med dette er vi bare én, sier han.

Han sier det ikke bare er positivt å miste en konkurrent.

- De har sammen med oss vært med på å bevisstgjøre kundene om konseptet daglivarehandel på nett. Det å ha de som konkurrent har vært skjerpende for oss. De har gjort oss bedre. Nå skal vi fortsette med å bli stadig bedre uten Marked.no, sier Munthe-Kaas avslutningsvis.

Del artikkel: