Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Overgangen fra postordre til netthandel krever nye kutt

Ole Martin N. Evensmo

Den gamle postordrekjempen Ellos fremheves som et selskap som har klart overgangen fra postordre til netthandel på en god måte, men omvandlingen krever sitt. Nå mister 50 personer jobben.

ANNONSE

Det er Borås Tidning som melder at 50 av 800 personer i Ellos Group vil miste jobben. Saken er også omtalt på Ehandel.se.

Det er fortsatt en del forhandlinger som pågår, etter hva den svenske avisen erfarer er det kun ansatte på lager, logistikk og produksjon som vil bli skånet for nedskjæringer.

I Ellos Group inngår foruten Ellos, også interbutikken Jotex og klesbutikken Stayhard. Ellos ble for øvrig kåret til årets norske nettbutikk i fjor høst.

Kuttene skyldes ikke bare manglende lønnsomhet, men også at selskapet trenger medarbeidere med digital kompetanse i kampen om kundene og dermed må gjøre utskiftninger.

- Vi holder på å omstrukturere selskapet fra postordre med fokus på kataloger til netthandel der vi fungerer som et detaljhandelselskap. Vi holder å omstille oss og se over kompetansen. Samtidig har vi hard konkurranse, dels fra eksisterende kjeder som satser på netthandel og dels fra en økende og aggressiv konkurranse fra globale selskap, sier Johnny Eriksson som er personalsjef i Ellos-konsernet.

Ellos Groups hovedeiere er Nordic Capital som har vært hovedeier i selskapet siden 2013. Investeringsselskapet har også eierandeler i den svenske kleskjeden Gina Tricot og den norske kjeden Euopris, samt finansselskaper som Bambora og Resurs Bank. Ellos regnes som en av de tre største i Norden på nett innen mote-segmentet, sammen med Zalando og H&M, skriver DI.se.


Ellos magasiner

Ellos magasiner

Del artikkel: