Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Pilletriller slår seg sammen med logistikk-oppstarter for å sikre kjapp hjemlevering

Pilletriller slår seg sammen med logistikk-oppstarter for å sikre kjapp hjemlevering
Stig Henning Pedersen, farmasøyt og administrerende direktør i Komplett Apotek, skal sammen med oppstarteren Porterbuddy se til at nettkundene i Oslo og Akershus får både hostesaft og hjertemedisin hjemkjørt samme dag som de handler.
Foto: Bjørn Skomakerstuen
Bjørn Skomakerstuen

Komplett Apotek i Sandefjord er nå klare for å tilby nettkunder i Oslo og Bærum hjemkjøring av varer på samme dag etter å ha inngått et samarbeid med oppstarts-selskapet Porterbuddy.

ANNONSE

Kampen blant de norske nettapotekene er knallhard.

Komplett Apotek i Sandefjord er nå klare for å tilby nettkunder i Oslo og Bærum hjemkjøring av varer på samme dag etter å ha inngått et samarbeid med oppstarts-selskapet Porterbuddy.

Selskapet, som har spesialisert seg på å løse «the last mile»-problematikken brukes blant annet av velrenommerte Ferner Jacobsen i Oslo.

Blir mer relevante

- Hittil har vi tenkt at kunden som får en akutt resept ikke velger oss, fordi det tar for lang tid med leveringen. Nå blir vi mer relevante også for denne kundegruppen, sier Stig Henning Pederen, farmasøyt og administrerende direktør i Komplett Apotek, til Finansavisen.

I starten må kundene i Oslo og Bærum bestille før klokken 11 på formiddagen for å få varene hjem samme dag. Pedersen sier de aktivt jobber med å forskyve den fristen.

I Oslo er det godt over 100 fysiske apotek, og tall fra Apotekerforeningen viser at innbyggerne i hovedstaden brukte 3,8 milliarder kroner på legemidler i 2017. 

- Oslo er et særdeles viktig marked for oss, og vi ser at raske leveranser er avgjørende for mange kunder, sier Pedersen, som mot et pristillegg på 99 kroner sikrer kjapp hjemlevering for en stor kundemasse.


Komplett Apotek Lager Autostore

Apotekets hjerte; lageret. Autostore-robotene som henter og plukker varer, og de ansatte som pakker de samme varene i esker og klargjør for utsending, har ennå ikke vist sitt fulle potensial. Foto: Bjørn Skomakerstuen

Fortsatt ingen pengemaskin

Komplett Apotek så dagens lys i november 2015. 19. oktober året etter fikk de og de andre norske apotekene lov til å selge reseptbelagte medisiner via nett.

En helt avgjørende lovendring for at landets eneste rene nettapotek skulle kunne overleve.

Fra den spede start til april 2016 hadde Komplett Apotek kostet 30 millioner kroner.

I 2016 omsatte de for 23,5 millioner kroner, men tapte samtidig 26 millioner kroner.

I fjor ble omsetningen mer enn tredoblet og endte på 75 millioner kroner.

Pedersen sier til Finansavisen at de kommer til å gå i minus en stund til, men at de ligger i rute i forhold til planen.

- Investeringene i forbindelse med oppstarten har vært store, og vi er avhengige av å komme opp i en kritisk masse før vi begynner å tjene penger, sier apoteksjefen i Sandefjord.

Usexy og innbringende

Mange vil nok hevde at konseptet nettapotek er litt usexy. 

Men det er helt til hva man ser hva Pär Svärdson har prestert med Apotea - en av Sveriges største nettsuksesser de siste årene.

En fjorårsomsetning på 1,5 milliarder svenske kroner og en vekst på 55 prosent er vel egentlig alt annet enn usexy sett fra et netthandelsperspektiv.


Apotea Pär Svärdson

Pär Svärdson - Nordens suverent råeste innen nettapotek. I fjor ble nettbutikken hans kåret til Sveriges beste for fjerde året på rad.  Foto: Apotea/pressebilde

Del artikkel: