Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Pilotprosjekt i Bærum: EasyPark-app gjør det enklere å finne P-plass

Netthandel
info@netthandel.no

En app og sensorer i asfalten under alle gateparkeringene i Sandvika gjør livet enklere for dem som leter etter en parkeringsplass.

ANNONSE

Det kan være et sant mareritt å finne ledig parkeringsplass på større steder og i byer. Hvileløst kjører sjåfører frustrert rundt i sin søken etter en plass å sette fra seg bilen. Både miljøet og sjåførene lider i denne ulidelige parkeringskampen.

Dinside.no viser til en undersøkelse fra 2012, utført av The International Parking Institute (IPI), som viste at cirka 30 prosent av all forurensning fra trafikken i byene kommer fra biler som er på utkikk etter parkeringsplass.

- Enkelte steder kan det nok være snakk om 50 prosent, sier daglig leder i EasyPark Norge, Stian Holst, til Netthandel.no.

Sammen for noe bedre

Men nå har Bærum kommune med sitt SmartCity-prosjekt, sammen med EasyPark, gjort sitt for å forbedre denne situasjonen. Mobilteknologi og logistikk skal sammen skape bedre miljø i den lille byen kloss inntil E18.

Bærum kommune er en av de raskest voksende kommunene i Norge, og er derfor plukket til være med på prosjektet som har som mål å endre trafikkmønsteret - samt parkeringsvanene til bilistene.

Under alle de kommunale parkeringsplassene i Sandvika i Bærum er det montert sensorer som sender ut signaler som plukkes opp av en app fra EasyPark. Her får man i sanntid vite hvor mange P-plasser som er ledige - og hvor de er. Slikt blir det garantert mindre frustrasjon og unødig bilkjøring av.

- For oss er dette kjempeinteressant. Såkalt «parking guidance» står høyt på agendaen vår. Det vil si; hvordan enklest mulig ta en motorist raskest mulig til en ledig plass, forklarer Holst.

I januar i år ble sensorene utplassert av Bærum kommune.

- Vi presenterte dataene våre tidlig i mars, sier Holst, som forteller at flere andre større steder og byer på Østlandet har meldt sin interesse for det pågående prosjektet i Bærum.

Foreløpig er app-utvidelsen kun tilgjengelig for iPhone. Men den vil også bli tilgjengelig for Android i løpet av cirka seks uker.

(Illustrasjonsmontasje: Bjørn Skomakerstuen/EasyPark)

Del artikkel: