Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Pilottester egen betalingsløsning

Ole Martin N. Evensmo

Det børsnoterte selskapet CDON Group bekrefter at de snart vil lansere sin egen betalingsløsning.

ANNONSE

Pilottesten inkluderer fakturabetaling og delbetaling og vil bli testet på to av selskapets svenske nettbutikker innen få måneder for deretter å bli evaluert fortløpende. Det fremkommer i en pressemelding.

Paul Fischbein som er konsernsjef for CDON Group, kommenterer:

- Betalingsløsningen er en viktig del av kundens kjøpsopplevelse og verdikjede for netthandlere. Vi ser derfor pilottesten som et viktig skritt for å ytterligere forbedre kjøpsopplevelsen, samtidig som CDON Group kan ta ansvar for en større del av verdikjeden.

Den svenske avisen Dagens industri hevder at CDON Group kan spare 100 millioner svenske kroner på å selv ta seg av betalingen, noe som kan komme godt med for selskapet som i lengre tid har slitt med røde tall i regnskapet. En anonym kilde sier til avisen at om man lykkes med det strategiske grepet, kan verdien på selskapet øke med et milliardbeløp.

Konsekvensene for Klarna som i dag er CDONs leverandør av fakturabetaling og delbetaling kan derimot bli store. Det hevdes at en fjerdedel av selskapets inntekter i Sverige stammer fra nettopp CDON Group. I tillegg er selvsagt CDONs nettbutikker viktige referansekunder for betalingsleverandøren.

CDON Group eier i Norge nettbutikkene Nelly.no, Members.com, CDON.no, Lekmer.no, Tretti.no, Gymgrossisten.no og Room21.no.

Del artikkel: