Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Planer om virtuelt kjøpesenter legges på is

Planer om virtuelt kjøpesenter legges på is
Selskapet The Moon har satset på virtuelt kjøpesenter i flere år, men nå selger de teknologien videre.
Skjermbilde: The Moon
therese.karlsrud.haugen

Teknologien skal selges videre.

ANNONSE

Selskapet The Moon har satset på virtuelt kjøpesenter, hvor tanken har vært at man skal kunne handle merkevarer gjennom en app. Nå har prosjektet stoppet opp, hvor av teknologien skal selges videre. Det opplyser DN.

Det er Europris-arving Dag Høili som har vært største eier i selskapet, men nå er styringen overlatt til konsulentselskapet KWC og Nigel Wilson. 

- Vi kunne ikke bare fortsette å bruke kapital uten å være sikre på at det var et marked for et virtuelt kjøpesenter for fashion brands i dag. Nå jobber vi mot å selge hele eller deler av teknologien til noen som kan dra nytte av den i utviklingen av deres digitale fremtid, sier Nigel Wilson til DN. 

Les også: Skal gi nettbutikker fysisk tilstedeværelse med digitale speil

40 millioner i underskudd

Selskapet skal ha gått med underskudd på nærmere 40 millioner kroner siden oppstart, hvor av Dag Høili og søsteren Maria Høili har gått inn med titalls millioner for å finansiere prosjektet. De er barn av Europris-gründer Terje Høili. 

I følge DN er det nå snakk om å selge teknologien til selskaper innen kles- og sportsbransjen for å vise frem produktene sine på en mer «visuell attraktiv måte". 

- Det blir ikke noe av et virtuelt kjøpesenter gjennom The Moon i første omgang. Vi skal ikke investere noe mer i dette prosjektet, men realisere de verdiene som allerede er skapt.

Les også: Olav Thon tror på kjøpesentre tross fallende resultater

Del artikkel: