Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Planlegger levering på 30 minutter

Ole Martin N. Evensmo

Zalando, en av de største nettbutikkene i Norge, skal kutte leveringstidene i to trinn.

ANNONSE

2-3 dager levering via hent i butikk eller på postkontor er standard i bransjen. Hurtigere leveringer er derfor blitt en av de nye konkurransefortrinnene de mest aggressive nettbutikkene tar i bruk. Dette har gitt nettaktører som har fysiske butikker en fordel.

De rendyrkede nettbutikkene girer derfor opp. Mest kjent er Amazons mange grep i USA, men nå skal en av de mest populære nettbutikkene i Norge få ned leveringstiden. Gründeren av kles- og skogiganten, Robert Gentz, avslørte i et intevju med Berliner Morgenpost at Zalando skal begynne med samme-dag-leveringer i to tyske byer.

For å klare dette skal Zalando følge etter Amazon og bygge satellitt-lager med de varene som selger best. I dag har Zalando og de fleste andre store nettbutikker nettopp bygget seg opp på å samle varer og logistikk i store sentrallagere.

Gentz forklarer at Zalando i sitt test-prosjekt ikke vil love noe til kunder mens de handler. Det er først når ordren er mottatt, at Zalando vil sjekke om de kan levere i løpet av kvelden. Kunden vil derfor kunne få en overraskelse med beskjed at de kan få levert allerede i løpet kvelden, forteller Gentz til den tyske avisen.

Dette er første trinn, for Gentz røper at Zalando også planlegger å inngå partnerskap med lokale butikker og bruke butikkene til å utlevere varer. Gentz mener at da skal Zalando klare å få ned leveringstiden til 30 minutter på varer som finnes på satellittlageret. Når selskapet skal begynne med tester dette, forteller ikke Zalando-sjefen.

Zalando-sjefen avslører i intervjuet hvilke tekniske ressurser de har og ambisjonsnivået, noe som kan gjøre mange norske nettbutikker nervøse. For det tyske selskapet har 800 utviklere og planlegger i løpet av 2016 å ansette ytterligere 1200. Zalando regnes for øvrig som en av Europas største nettbutikker.

(Foto: Zalando)

Del artikkel: