Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Plantasjen ruller ut netthandel i Norge - skal levere neste dag

Plantasjen ruller ut netthandel i Norge - skal levere neste dag
Plantasjen lanserer netthandel med hjemlevering fra butikk i Norge.
Foto: Plantasjen
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Lanserer hjemlevering fra butikk.

ANNONSE

Plantasjen har kjørt flere tester i forbindelse med sin netthandelssatsning, og prøvde i fjor en digital pop up-butikk med hjemlevering i Stockholm-, Uppsala og Oslo-området. Nå begynner selskapet utrullingen av sin norske netthandel på ordentlig, med hjemlevering fra butikk. I mai ble samme tjeneste lansert i Sverige og Finland. 

I første omgang blir netthandelen tilgjengelig i Bergen, Oslo, Stavanger og Trondheim, og kundene her skal få levert sine varer allerede neste dag.

- Vi lanserte pop-up netthandel i april 2018 som hadde et mindre utvalg sortiment i Oslo og Romerike. Tilbakemeldingen fra våre kunder ble positivt og vi så en stor etterspørsel på et bredere sortiment, sier Kenneth Grönlund, omnikanal-sjef hos Plantasjen, i en mail til Ehandel.com. 

Les også: Økte IT-kostander svekket Plantasjens resultat

Mindre utslipp og raske leveringer

Lanseringen er en del av Plantasjens omnikanal-strategi, hvor butikkene skal fungere som logistikkhuber. Utkjøring fra lokale butikker fremfor fra et sentrallager skal bidra til mindre utslipp og raskere leveringer.

Det er leverandøren Ingrid som har integrert netthandelsplattformen, som gjør det mulig for Plantasjen-kundene å velge hjemlevering fra nærmeste butikk. Oslo-beboere får i tillegg muligheten til å velge hjemlevering med elbil, som også vil lanseres i Bergen om kort tid. 

- Vi tilbyr en ferdig omnikanal-plattform, som er et viktig steg for selskaper som vil inkludere sine butikker i utvidede netthandelssatsninger. Plantasjen lykkes med å bane vei for en moderne leveringsopplevelse som kommer både selskapet, kundene og miljøet til gode, sier Piotr Zaleski, daglig leder hos Ingrid, i en pressemelding. 

Skal utvide i 2020

Grunnen til at Plantasjen nå ruller ut sin netthandel for fullt er den økende trenden av at kunder starter sin kjøpsreise på nettet for og senere legge inn besøk i fysiske butikker.

- V har begynt å bygge et omnikanal-tilbud for våre kunder, fordi vårt mål er at kunden skal få samme opplevelse uansett hvilken kanal hun velger å besøke oss i. En del av det er å også muliggjøre for handel på nettet. Vi har sett en stor etterspørsel fra våre kunder om å få varer levert hjem og vi begynner nå å tilby netthandel på fire steder for å komme nærmere kunden og tilby enda bedre service. Vi planlegger å utvide på flere steder i begynnelsen av neste år, sier Kenneth Grönlund.

Les også: Plantasjen har funnet sin nye toppsjef

Del artikkel: