Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

PM på eierjakt etter konkurs - bostyrer er ikke optimistisk

PM på eierjakt etter konkurs - bostyrer er ikke optimistisk
PM er på desperat eierjakt, men har samtidig tro på ny nettbutikk og mener konseptet deres dekker et hull i markedet.
Foto: Yayimages / skjermbilde fra PM.no
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Kleskjeden har vært på eierjakt siden konkursen for to uker siden, men sitter per dags dato ikke i konkrete samtaler med noen potensielle nye eiere.

ANNONSE

Kleskjeden PM meldte for to uker tilbake at de slo seg selv konkurs, etter å ha gått i underskudd med 73 millioner kroner de siste tre årene.

I januar i år ble det satt inn en ny ledelse med et håp om å snu kjeden. Dette har ikke vært lett, og de har etter konkursen vært på desperat eierjakt. 

Ikke optimistisk

Bostyrer i advokatbyrået Ro Sommernes, Håvard Wiker mener at det er vanskelig å selge et retailkonsept i klesbransjen i 2018. 

- Det er ikke så lett å selge et konsept uten at det høres ut som en fantasi, for virksomheten rammes jo også av bransjeutviklingen og hvordan det ser ut i retail akkurat nå. Det er flere uheldige momenter her, sier Wiker til E24.

Wiker forteller at kjeden for tiden ikke er i forhandlinger med potensielle nye eiere, men har noen ledetråder på listen. I følge E24 er hverken Wiker eller PMs tidligere eiere FSN Capital særlig optimistiske.

- Jeg er ganske nøytral for øyeblikket, men erfaringsmessig, når man har holdt på i 14 dager og ikke sitter i konkrete samtaler, blir det feil å si at jeg er optimistisk, sier Wiker.

Butikkene forblir åpne

Den nåværende PM-ledelsen mener de har utviklet fremtidens handleopplevelse, og vil legge stor vekt på sin nye nettbutikk. De synes markedet trenger PM til å fylle hullet for klær til voksne kvinner.

Kjeden har 270 ansatte og 51 butikker fordelt rundt om i landet, og bostyrer sier at det ikke er lagt planer om å stenge ned disse ned med det første.

- Det jeg kan si er at vi i løpet av veldig kort tid må realisere en alternativ løsning, men uansett hva som skjer vil butikken holdes åpne i ukesvis, sier Wiker. 

Del artikkel: