Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Populær markedsplass blir gratis

Ole Martin N. Evensmo

Finn.no melder at privatpersoner ikke lenger trenger å betale for sine annonser på FINN Torget. Kaija Ommundsen i Finn.no tror dette vil gi den populære markedsplassen et ytterligere løft.

ANNONSE

Markedsplassen Finn.no som tidligere har tatt 35 kroner per annonse i kategorien ”Til salgs”, melder nå at de fjerner dette gebyret. Torget ble lansert for cirka ti år siden og er landets klart største bruktmarked på nett. Ukentlig publiseres 38 000 privatannonser og nettsiden besøkes av 1,5 millioner brukere.

Finn.no tror dette vil gi den populære tjenesten et ytterligere løft.

– Nordmenn er blitt mye flinkere til å kjøpe og selge brukt de siste årene, men vi mener at potensialet er enda større. Vi tror gratislanseringen vil gjøre at enda flere får interesse for å legge ut tingene sine for salg, noe som er positivt med tanke på miljø og gjenbruk, sier Kaija Ommundsen som er produktdirektør på FINN Torget i en pressemelding.

– Folk flest har verdier for tusenvis av kroner bortgjemt i skuffer og skap. Fortsatt er det dessverre altfor mye som bare blir liggende eller havner på søppeldynga, sier Ommundsen.

Finn.no hevder at en gjennomsnittlig nordmann kaster 24 kilo klær i året, mens importen av nye møbler har økt med 88 % på ti år og det omsettes forbrukerelektronikk for nesten 30 milliarder kroner årlig.

– Det er utrolig mye fint å finne brukt; merkeklær, designmøbler, hvitevarer og mobiltelefoner, for å nevne noe, til en brøkdel av prisen i butikk. Ofte ser det nesten nytt ut, sier Ommundsen.

Hun forteller videre at FINN torget ønsker å senke terskelen for å annonsere rimeligere saker, og tilrettelegge mer for unge brukere.

– De har ikke like god råd som voksne og har derfor en annen betalingsvilje. Men de eier jo mange ting og har behov for å tjene noen ekstra kroner, sier Ommundsen. Hun understreker at unge brukere også har andre nettvaner og gjerne forventer at mye er gratis, alt fra musikk til apper.

(Foto: Finn.no via Flickr /  Lisens CC-BY 3.0)

Del artikkel: