Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Posehotell skal gjøre julehandelen enklere

Posehotell skal gjøre julehandelen enklere
Bjørn Næss, administrerende direktør i OHF.
therese.karlsrud.haugen

Oslo Handelsstands Forening skal tilby oppbevaring av poser og hjemlevering mot betaling av julegaver kjøpt i Oslo sentrum.

ANNONSE

I følge prognoser fra Oslos Handelsstands Forening (OHF) vil hver eneste nordmann i snitt handle for 11.100 kroner i desember, hvor rundt 60 prosent skal gå til julegaver og 40 prosent til mat. Tilsammen vil vi ut i fra disse tallene bruke ca. 97 milliarder kroner på julehandel i november og desember.

NHO spådde nylig at hver nordmann skal bruke 11.400 kr på julegaver, mat og annet i butikker og på nett i desember.

Flyttes stadig mer til november

Varehandelen er svært avhengig av julehandelen og i desember forventes omsetningen å ligge 28 prosent høyere enn gjennomsnittet for årets øvrige måneder. For enkelte bransjer er tallet mye høyere, og OHF peker blant annet på leketøysbransjen med ca. 225 prosent. Julehandelen er også ekstra viktig for bokhandlere, gullsmeder og urmakere.

- Vi er glad for at desember måned stadig utgjør en mindre andel av årets totale omsetning. Hvert år overflyttes ca. 1-1,5 milliarder kroner fra omsetning i desember til november, noe som skyldes at julegavehandelen starter tidligere og tidligere, sier Bjørn Næss, administrerende direktør i OHF, i en pressemelding. 

Posehotell i Oslo 

For å gjøre julehandelen i Oslo sentrum mer bekvem, skal OHF teste ut posehotell og hjemleverings-tjeneste av varer i år. Dette skal finnes sted ved ved fire lokasjoner i Oslo: Aker Brygge, Paleet, GlasMagasinet og Oslo City. Alle julegaver handlet i Oslo sentrum vil være velkomne.

Her skal alle som handler julegaver i sentrum kunne levere posene til gratis oppbevaring eller bestille hjemlevering mot betaling. Det siste er et samarbeid med Posten Bring. 

- Dette blir et meget godt tilbud for de som ønsker å kombinere julehandel med hyggelige opplevelser på restaurant eller ønsker å benytte seg av et av sentrums mange kulturtilbud. Vi vet også at mange ser utfordringen med mange poser og pakker på tog, trikk og buss, sier Bjørn Næss.

1 av 6 skal julehandle på Black Friday

En undersøkelse fra YouGov på oppdrag fra OHF viser også at en av seks vil benytte seg av Black Friday til julegaveinnkjøp i år. 

- Black Friday er de siste årene blitt regnet som avsparket på årets julehandel og er en av grunnene til at mye av julehandelen har flyttet seg fra desember til november, avslutter Bjørn Næss

Del artikkel: