Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Positivt resultat for første gang på ti år - gjør comeback i Sverige med nettsatsing

Positivt resultat for første gang på ti år - gjør comeback i Sverige med nettsatsing
Lasse Erik Moen og Barnas Hus er klare for å satse i Sverige igjen, men denne gangen kun på nett.
Foto: Bjørn Skomakerstuen / eHandel.com
Magnus Hjelle
magnus@ehandel.com

I perioden 2012-2016 tapte de 650 millioner kroner. Nå har kjeden tatt grep, og ser for første gang på mange år et positivt resultat.

ANNONSE

Barnas Hus har nettbutikk, en butikk på Nordbysenteret utenfor Strömstad og 24 fysiske butikker i Norge. 

Etter flere år med tap, har kjeden gjennomført effektiviseringstiltak. Gründer og investor Hans Kristian Torgersen tok over Barnas Hus via HTS Hans Torgersen & Sønn høsten 2016, og er eneste eier. 

- Nå er selskapet omstrukturert. Vi har kontroll på varebeholdning og bruttofortjeneste, og vi har optimalisert og redusert sortimentet. Vi har også redusert driftskostnader ved å flytte noen butikker og redusert butikkarealer, sier administrerende direktør Lasse Erik Moen til Finansavisen.

Omsetningen økte med 3,5 prosent og endte på 489 millioner. I nettbutikken økte omsetningen med 40 prosent. 

- I år har vi en omsetningsvekst på 8 prosent pr mai og på nett er omsetningsveksten 38 prosent. Veksten kommer takket være gode aktiviteter og et godt sortiment med stadig bedre kolleksjoner av vårt eget klesmerke Reflex, fortsetter han. 

Nå åpner de også nettbutikk i Sverige, hvor de er opptatt av å ha lønnsom vekst med en forsiktig satsing. For flere år siden ble Barnas Hus-butikkene i Sverige, som var 20 i tallet, avviklet eller solgt. De lå bak store deler av det tapssluket som har preget kjeden de siste årene. 

Del artikkel: