Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

PostNord avslører detaljene om den store skapsatsningen

PostNord avslører detaljene om den store skapsatsningen
PostNords nye pakkeskap skal kunne åpnes ved hjelp av bluetooth på mobilen.
Foto: Istock
Julius Gunnilstam

Kommer uten tastaturer eller pinkoder.

ANNONSE

Nylig lanserte PostNord, det de kaller en pilottest av et helt nytt pakkeskap. Testen skjer i Kolding i Danmark, hvor det skal settes opp totalt 200 pakkeskap, eller pakkebokser som selskapet kaller dem.

Fremtidsplanen er at pakkeskapene skal rulles ut i hele Danmark, og kanskje også resten av Norden. PostNord og SwipBox har uttalt at 10 000 pakkeskap skal settes opp innen 2020. De danske forbrukerne skal med dette ikke behøve å gå lenger enn 350 meter for å hente pakkene sine. 

Les også: PostNord tester ny leveringsløsning - ruller ut 200 digitale pakkeskap

PostNord og SwipBox forventer en respons fra kundene i løpet av en periode på ca seks måneder, slik at teknologien og systemene kan evalueres i henhold til en eventuell utvidelse.

Skal låses opp med bluetooth

En annen side, som er interessant med den nye innovasjonen, er at pakkeskapene kommer uten noe form for digital skjerm. Det er noe, som de fleste - hvis ikke alle - andre pakkeløsninger har. Pakkeskapene skal også være batteridrevne. 

- Det skal være så enkelt som mulig. Ingen tastaturer eller pinkoder. Mottakeren åpner døren med mobilen, og alt er basert på en digital låseplattform, som PostNord har utviklet. Plattformen åpner digitale låser ved hjelp av en digital engangsnøkkel, sier Tim Jørnsen, sjef for eCommerce & Logistics, hos PostNord, til vår søsternettside Ehandel.se.

Det er helt tydelig at planene er store og også strekker seg utover "bare" pakker.

- I fremtiden vil plattformen kunne åpne digitale låser til pakkebokser, dører og biler, så mottakeren kan motta leveranser, når det passer best. Plattformen forbinder teknologien i skapene med bluetooth, sier Jørnsen. 

Del artikkel: