Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Reddet Kid Interiør - nå skal Kjersti Hobøl i gang med ny snuoperasjon

Reddet Kid Interiør - nå skal Kjersti Hobøl i gang med ny snuoperasjon
Bilde: Bjørn Skomakerstuen
Magnus Hjelle

I slutten av april ble Nille overtatt av hovedkreditoren DNB. Nå skal Hobøl ta over som sjef i Nille etter å ha ledet Kid-kjeden i åtte år.

ANNONSE

Forrige uke skrev vi at DNB tar over et kriserammet Nille etter å blant annet ha måttet legge ned sin virksomhet i Sverige. 

I dag kom nyheten om at Kid-sjef Kjersti Hobøl skal ta over som sjef for Nille. Hun fortsetter i Kid frem til en erstatter er på plass. 

Kjersti Hobøl

1984-1988: Student ved Handelshøyskolen BI
1988-1995: Kundeansvarlig for bedriftsmarkedet i DNB
1995-1999: Økonomisjef i Coop Øst/Follo
1999-2001: Adm.dir i Princess Gruppen
2001-2010: Banksjef i DNB
2010-2018: Adm.direktør i KID Interiør
2018: Adm.direktør i Nille
(Kilde: LinkedIn)

DNB har satt Reidar Mueller fra Varde Hartmann inn som styreleder, nå skal Hobøl også hjelpe til med å få Nille på rett kjøl. Hobøl var tidligere med å redde Kid fra konkurs, noe hun også vektlegger i pressemeldingen om hennes oppsigelse som ikke var initiert av styret i Kid. 

- Det har vært et privelegium å jobbe med et så sterkt og dedikert team i Kid de siste åtte årene. Sammen med ledelsen og styret har vi suksessfullt gjennomført en snuoperasjon av selskapet fra en finansiell usikker situasjon, til å endre eierskap og bli listet på Oslo Børs. De siste årene har vi levert stødig og profitabel vekst, og har vært en av de mest suksessfulle retailerne. Jeg er stolt av den kulturelle identiteten vi har utviklet og jeg er forpliktet til å innen rimelig tid sørge for en suksessfull introduksjon av en ny ledelse, sier hun. 

I sin tid var Reidar Mueller også med i denne snuoperasjonen til Kid. Nå møter han igjen Hobøl som skal i gang med en ny snuoperasjon.

- Vi setter på de beste folkene og så prøver vi å snu virksomheten, sa kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB til DN da det ble klart at Mueller skulle komme inn som ryddegutt for Nille. 

Da investor Bjørn Rune Gjelsten kjøpte opp Kid for nærmere én milliard kroner i 2012, ble Hobøl trukket frem som en avgjørende årsak.

Del artikkel: