Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Rekordresultat - men sliter i tøft sportsmarked

Sportskjempe bytter reklamebyrå
Foto: G-Sport
Netthandel

Olav Nils Sunde melder om et driftsresultat som for første gang var over én milliard kroner, men for sportssatsingen hans er det fortsatt kladdeføre.

ANNONSE

- For første gang oppnådde konsernet et driftsresultat på over 1 milliard kroner, en økning på 85 prosent målt mot 2015, melder O.N. Sunde-konsernet som er heleid av Olav Nils Sunde.

Driftsinntektene økte fra 12,197 milliarder kroner i 2015 til 12,635 milliarder i 2016. Driftsresultatet gikk opp fra 563 millioner kroner til 1,041 millard kroner. Sunde-familien har i dag eierinteresser innen blant annen fergedrift (Color Line), mote (Voice), sport (G-Sport, G-Max og Intersport), eiendom og store investeringer på aksjemarkedet.

Utviklingen er god, med ett unntak og det sportskjedene G-Sport, G-Max og Intersport som inngår i Gresvig Retail Group. Omsetningen i fjor endte på 3,539 milliarder kroner, en marginal nedgang fra 2015 da selskapet omsatte for 3,596 milliarder kroner. Overfor Finansavisen legger ikke Gresvig-sjef Pål Heldrup Rasmussen skjul på at konkurransen med XXL er tøff.

- Vi har åpenbart ambisjoner om markedsvekst, men Gresvik er fortsatt i en fase der vi tilpasser virksomheten. Det er knallhard konkurranse og høy etableringstakt. Spesielt XXL vokser fort. De åpnet syv nye varemagasiner i fjor, og markedet vokser også som følge av at kapasiteten øker.

Selv åpnet Gresvig 10 nye butikker, mens ni ble lagt ned. Heldrup varsler at de vil kjempe med nebb og klør for å beholde sine markedsandeler, men innrømmer at han ikke forventer noen snarlige forbedringer på konkurransesituasjonen i sportsbransjen.

- Vi ser at det er overetableringer enkelte steder. Når det kommer mange nye, store butikker og det samtidig er vekst i netthandelen, blir det mye. Forbrukernes lommebøker er omtrent like store som de har vært.

Del artikkel: