Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Rekordstort kjøpeutbytte fra Coop

Disse nettannonsørene traff best på YouTube
Coop Norge/Pressebilde
Netthandel

Aldri før har Geir Inge Stokke hatt flere medlemmer og utbetalt større kjøpeutbytte enn han nå gjør.

ANNONSE

Coops 1,5 millioner medlemmer får i disse dager utbetalt 752 millioner kroner i kjøpeutbytte for 2016. Det er 82 millioner kroner mer enn i fjor. Bare i fjor meldte 89 000 kunder seg inn i et av de 89 samvirkelagene i Norge. Medlemskapet blir automatisk fornyet.

– Coop er den norske dagligvarekjeden som er annerledes. Vi eies ikke av noen få, men av våre 1,5 millioner medlemmer og medeiere. Og alle kan bli medlem og medeier.  Det er derfor veldig hyggelig å jobbe i Coop når overskuddet deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte utbetalt. Medlemmene er våre beste kunder og hver og en har bidratt til at vi i år igjen kan betale ut et solid kjøpeutbytte, sier konsernsjef Geir Inge Stokke i Coop Norge SA i en pressmelding.

Også Coops medlemsapp gjør det bra. Den er ifølge Coop lastet ned hele 1 million ganger.

Stikk til NorgesGruppen og Reitan-familien

– Dagligvarebransjen omsetter hvert år for godt over 160 milliarder kroner. Når vi i Coop snakker om verdiskapning, tenker vi ikke på å gjøre noen få rike. Vi skaper i stedet verdier for de mange. I 2016 utgjorde medlemsomsetningen hele 41 milliarder kroner. Dette er 14 prosent mer enn i 2015, noe som vitner om økt lojalitet blant Coop-medlemmene, sier Stokke.

Alle samvirkelag utbetaler kjøpeutbytter til sine medlemmer innen 1. februar. Pengene blir satt inn på den enkeltes medlemskonto i sitt samvirkelag. Medlemmene kan selv velge om de ønsker å ta ut pengene eller om de vil spare dem og få renter på pengene.

25 prosent av utbetalinger gjelder ikke Coop-kjøp

Totalt, med kjøpeutbytte, medlemskupp i Coops butikker, verdikuponger med rabatter til medlemmene og medlemsrabatter fra samarbeidspartnere, fikk Coop-medlemmene en medlemsnytte på hele 1,3 milliarder i 2016.

25 prosent av utbetalingene er medlemsrabatt fra Coops samarbeidspartnere som inkluderer blant annet Cirkle K, Esso, If og Zalando. Også Coop HotellKupp er en populær medlemsfordel, melder Coop.

Del artikkel: