Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Rema 1000 satser økologisk - kjøper minstemann i matkasse-klassen

Netthandel

Nå blir Kolonihagens økologiske produkter å finne i 570 Rema 1000-butikker over hele landet. Samtidig overtar Reitangruppen nettsatsingen Kolonihagen.no.

ANNONSE

Ole Robert Reitan, administrerende direktør i Rema 1000, sier i en pressemelding at de skal bli best på økologi.

Mandag ble det kjent at Kolonihagen, en av de fire store på nettmat, ender opp med nye eiere fra Trøndelag. Det  er ikke kjent hva Reitangruppen måtte gi for Kolonihagen.

Kolonihagen driver blant annet salg og distribusjon av kortreist økologisk mat gjennom Kolonihagen Bakeri, restauranten Kolonihagen Frogner og abonnentsordning med levering av mat på døra.

Minst og med minus på bunnlinjen

I fjor omsatte selskapet for 32,2 millioner kroner, og endte opp med resultat før skatt på 1,8 millioner i minus.

Godtlevert.no, Kolonial.no og Adams Matkasse er de tre andre blant de fire store innen nettmat i Norge. Størst i matkasse-klassen er Godtlevert, som i fjor omsatte for 420 millioner kroner. Selskapet, med kokken Ole Martin Alfsen som deres ansikt utad, satt igjen med 7,8 millioner før skatt.

Staker ut en økologisk kurs

LIkevel; Reitan er godt fornøyd med nyervervelsen, og er klar for å stake ut en økologisk Rema 1000-sti og stil.

- Vi kan påvirke miljøet mye gjennom verdikjeden, men til syvende og sist er det produktene vi selger som påvirker miljøet mest. Det beste «verktøyet» for salg av bærekraftige produkter er i dag økologi. Økologi er godt kjent, men få kjenner egentlig til hva det står for. Det skal vi gjøre noe med, sier Ole Robert Reitan.

Rema 1000 ønsker at Kolonihagen skal være Norges beste kompetansemiljø for å fremme utvikling av økologiske produkter. Dette skal gjøres gjennom produktutvikling, produksjon og salg av høykvalitetsprodukter i ulike kanaler, og et samarbeid med ulike kompetansemiljø.

Restaurant og matkasser vil bestå

- Vi vil bygge videre på suksessen Kolonihagen, så både restaurant og matkasser vil bestå. Sammen vil vi ha styrke og stabilitet til å fortsette utviklingen og styrke øko-kompetansen på det norske dagligvaremarkedet, avslutter Reitan.

Jon-Frede Engdahl, Kolonihagen-gründeren, er i likhet med Reitan fornøyd med tingenes nye tilstand.

- Vi er svært glade for at Rema 1000 ønsker å satse på økologi. Kolonihagen er drevet av et ekte ønske om å endre verden, og det kan de virkelig gjøre med sin kunnskap, kraft og kompetanse, og ikke minst muligheten til å nå utrolig mange kunder. Ved å kombinere Kolonihagens kompetanse med Rema 1000 sin gjennomføringskraft, kan vi sammen tilby økologiske høykvalitetsprodukter – bedre enn noen andre i verden, sier Engdahl i den samme pressemeldingen som ble offentliggjort mandag kveld.

Engdahl beholder 18 prosent av eierskapet når Ole Robert Reitan og Rema Invest kommer inn på eiersiden.

Reitangruppen består av fem forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Uno-X Gruppen, Reitan Eiendom og Reitan Kapital. Reitangruppen har i tillegg en eierandel på 5,6 prosent i Axfood.

Reitangruppen, et av Norges 10 største selskaper, omsatte i 2015 for 86 milliarder kroner, og sysselsetter 36 700 mennesker i Norden og Baltikum.

Del artikkel: