Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Resurs Bank er først ut i Norge med betalingsløsningen MasterPass

Netthandel

DNB ble slått av lillebror Resurs Bank om å være først i Norge med betalingsløsningen.

ANNONSE

DNB har lenge hintet om at de skulle være først ute med MasterPass i Norge.

Bare for en knapp måned siden kunne Netthandel.no fortelle at deres planer fortsatt var i det blå. Noe av problemet var ifølge storbanken at de hadde problemer med god nok kvalitet i MasterPass-leveransene.

Søker det enkle

Et av de heteste temaene innen netthandel er enklere betalningsløsninger. Årsaken er at de tradisjonelle og lange betalings- og registreringsprosessene gjør at mange kunder avbryter kjøpene sine.

Med 10-15 tastetrykk skal en kunde kunne gjøre en MasterPass-betaling i en nettbutikk – mot 130-150 i en tradisjonell betalings- og registrerings-prosess.

Nå er det altså Resurs Bank som får «æren» av å være først i Norge med MasterPass.

Slik fungerer løsningen:

  • MasterPass er en «lommebok-løsning» som ligger hos Mastercard og tilbys av en bank.
  • Første gang brukeren logger inn i lommeboken, gjøres alle betalingskort automatisk tilgjengelig – leveringsadresse like så.
  • Neste gang kunden skal kjøpe noe på et nettsted som har fått på plass MasterPass-knapp, klikker kunden på knappen, logger seg på med bankID med brikke eller mobil BankID, og dersom man ønsker å benytte standard-kortet og hjemmeadressen, klikker man bare kjøp.
  • Alle transaksjoner flagges som 3DSecure, noe som fritar nettbutikken for svindelrisiko.
  • I dag kan du handle med MasterPass i mer enn 270 000 nettbutikker i 31 land.

MasterPass i 270 000 butikker


Ingebjørg Brown

Ingebjørg Brown

- Gjennom å lansere vår digitale lommebok gjør vi det enklere for kunder å handle online. Med erfaringen vi har fra det svenske markedet vet vi at kundene setter pris på vår digitale lommebok, både når det gjelder enkelhet og sikkerhet. Jeg håper at også de norske kundene vil sette pris på denne tjenesten, som er med på å styrke Resurs Bank sitt tilbud i Norge, sier Ingebjørg Brown, Country Director i Resurs Bank, i en pressemelding.

Det er MasterCard som står bak betalingsløsningen.

- Vi er glade for at Resurs Bank er blant de første til å tilby MasterPass i Norge. Etter sommeren regner vi med at flere norske aktører kommer til å tilby MasterPass. I dag kan man handle med MasterPass hos over 270 000 butikker i 31 land og flere nordiske butikker legges til denne listen hele tiden, sier Mats Taraldsson, sjef for forretningsutvikling MasterCard Norden og Baltikum.

Del artikkel: