Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Rito sender garn og hobbyartikler til over 1000 nordmenn hver måned

Rito sender garn og hobbyartikler til over 1000 nordmenn hver måned
Dennis Drejer på Rito-lageret i Skive, Danmark.
Bilde: Rito
therese.karlsrud.haugen

Dennis Drejer tror på egne produkter i fremtidens netthandel.

ANNONSE

Nettbutikken Ritohobby.no er opprinnelig dansk under domenet Rito.dk, og hadde sin oppstart i 2014. Etter snart fem år gjør garn- og hobbybutikken det bra, og eksporterer nå varer til både Norge, Sverige og UK fra sitt lager på 4000 kvadratmeter i Skive, Danmark.

Eier og administrerende direktør Dennis Drejer har lang erfaring innen netthandel, og jobbet i seks år hos Cycklepartner.dk før Rito, som også er en suksessrik og voksende nettbutikk. På Linkedin og Twitter omtaler han seg også som en "Ehandelsnørd". 

Hvordan forberede seg til Amazon?

Netthandelsentusiasten er sikker på at fremtidens netthandel vil bli preget av de store markedsplassene Amazon og Alibaba, som vil føre til at mange nettbutikker må konsolideres.

Det sies at man enten kan kjempe i mot eller bli med når markedsplassene ankommer, og Rito sin strategi i denne forbindelse er å satse mer og mer på egne produkter.

I tillegg holder de på å utvikle egen software, whocopied.me, som skal holde øye med copy right rundt produkt- og kategoritekster. 

- Det er mye snakk om Amazon og Alibaba nå, så vi arbeider mye for å gjøre oss klare for disse plattformene og mener vi har de riktige produktene. Vi selger allerede egne produkter, og har i dag 1000 "private label" produkter, sier Drejer til eHandel.com. 

Det har tidligere vært snakk om at Amazon skulle gjøre sitt inntog i Danmark i slutten av 2018, men dette skal ha blitt forsinket. I tillegg har Alibaba meddelt at de ikke vil henvende seg til nordiske forbrukere ennå, men oppfordrer heller nordiske virksomheter til å komme inn på deres plattform for å tilegne seg kinesiske forbrukere.

1000 norske kunder i måneden

Drejer forteller at bransjen for garn og hobbyartikler er spesielt stor i Danmark, der garn- og hobbybransjen i sin helhet omsatte for 2 milliarder i 2017.Administrerende direktør i Ritohobby.no, Dennis Drejer. Foto: Pressebilde: Ritohobby

Han mener å se likhetstegn til både Norge og Sverige også, og tror at alle tre landene har ganske lik tankegang når det kommer til netthandel. Omsetningen vil han dog ikke røpe noe om. 

- Vi opplyser ikke om omsetning, men kan si at vi sender ordre til over 1000 kunder hver måned i Norge. 

Nettbutikken har ambisjoner om å utvide horisonten til flere land i 2019. Først og fremst flere land i Norden, men muligens også til Spania og Polen. Hvilke land skal ikke være fastsatt ennå. I 2020 er planene å fortsette utvidelsen til flere europeiske land. 

Del artikkel: