Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Robot på hjul skal levere varer i Europa

Netthandel

Droneleveranser er en drøm for mange netthandelsselskap. Skype-gründerne tester ut hjul fremfor propeller.

ANNONSE

Innbyggere i London, Bern og Düsseldorf: Se opp for denne doningen!

Millioner av mennesker vil i løpet av denne måneden kunne se denne lille sekshjulingen på størrelse med en barnevogn kjøre rundt på ulike leveringsoppdrag i de tre overnfornevnte byene.

Fra Skype til rullende robot

Bak konseptet og pilot-prosjektet som nå lanseres står de tidligere Skype-gründerne Ahti Heinla og Janus Friis, skriver nettstedet Starship i en pressemelding som ble offentliggjort onsdag denne uken.

Starship er navnet på selskapet som har utviklet roboten.

Les også: Rwanda først ute med droneleveranser

Matleveranser i boks

Drøssevis av roboter vil i første omgang ha jobben med å kjøre ut mat som folk har bestilt på nett. Kall det gjerne en konkurrent til de rosakledde matsykkelbudene i Foodora.

Robotene har plass til to-tre bestillinger i bagasjerommet, og vil kunne jobbe innenfor en radius på fem kilometer.

De hjuldrevne robotene er utstyrt med alt som skal til for at de skal kunne operere på egenhånd. Men i begynnelsen vil de overvåkes av mennesker for å se til at det ikke skjer noe uforutsett.

Den europeiske mat-kolossen Just Eat, som kjører ut nettbestilt mat, er et av selskapene som er med i pilot-prosjektet. Fraktselskapet Hermes, detaljhandelsselskapet Metro Group og matselskapet Pronto er også med.

Les også: Tror droner egner seg i Norden

Europa og USA

- Sammen med disse selskapene går vi inn i neste fase av utviklingen av robotene. Selv om vi har testet robotene i 12 forskjellige land de siste ni månedene, vil vi nå få kunnskap om hvordan det er å gjøre ekte robotleveranser, sier Heinla i pressemeldingen.

Om ting går som planlagt vil flere steder etterhvert få en robot i sitt nærområde. Flere tyske steder skal på sikt innlemmes i robotenes operasjonsområde.

Deretter er det planer om en større utrulling i Europa og USA.

Les også: Droneleveranser på 15 kilo i Midtens Rike

(Foto: Starship)

Del artikkel: