Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

SPONSET INNHOLD

Samarbeid er nøkkelen til å skape den perfekte produkthistorien

Hva er PIM (Product Information Management)?

Lokale sortiment, kanaltilpasninger og stadig nytt sesongbasert sortiment? Da trenger du en smart tilnærming til din produktmarkedsføring.

Når avdelingene i bedriften samarbeider i et Product Information Management-system (PIM) som gjør produktberikelsesarbeidet fleksibel og effektivt for alle involverte, kan du fortelle konsistente, overbevisende produkthistorier i alle kanaler på en helt ny måte.

Én eneste informasjonskilde på tvers av kanaler og markeder

Altfor ofte er arbeidet med produktinformasjon noe som forbindes med tungvinne prosesser og mye arbeid, vanligvis fordi organisasjonen har fragmenterte eller hjemmelagde systemer for å håndtere produktdata.

For hver kanal, årstid og marked, må de involverte ofte søke gjennom dokumenter, bildefiler, regneark og leverandørsystemer for å finne det de leter etter - og forhåpentligvis finne den nyeste og mest oppdaterte versjonen av informasjonen. Men hvert minutt du bruker på repetisjon eller ineffektiv informasjonshåndtering, er ikke tid som foredler produkthistorien.

Å ha én enkelt kilde for produktinformasjon er første skritt i å tilrettelegge for samarbeid og utvikling av perfekte produkthistorier og konsistens på tvers av kanaler, og i denne sammenheng er et PIM-system en pålitelig og god støtte.

Strømlinjeformet planlegging forenkler produktberikelsen

Ta lanseringen av et nytt sesongsortiment som et eksempel. Ved å bruke et PIM-system med en planleggings-app som knytter anriking av produktinformasjon til en tidsskala, kan de ansatte arbeide mer effektivt ved å dele informasjon og samarbeide strategisk for å oppnå bedre resultater. Denne fleksible arbeidsflyten tillater deg også å markedsføre produktene mer effektivt, basert på faktorer som kanal, geografi og årstid.

Å få avdelingene til å jobbe parallelt, betyr ikke bare at du kan bringe produkter raskere ut på markedet. Det betyr også at de som jobber med å legge sortimentet ut på en ekstern markedsplass eller en annen salgskanal, ikke trenger å vente på de ansvarlige for nettbutikken eller katalogen. I tillegg kan de involverte håndtere sortimentet selvstendig - og samtidig vite nøyaktig hva de skal gjøre og når - samtidig som de arbeider mot globale tidslinjer og leverer en konsekvent merkeopplevelse. Personalet kan altså levere en overbevisende produktopplevelse ved å ha tilgang til konsistent informasjon som de trenger for å arbeide produktivt.

Samarbeid i en parallell arbeidsflyt basert på en enkelt kilde er en effektiv måte å skape en sømløs produktberikelse og markedsføringsprosess som forenkler merkevareledelsen. Det bør involvere alle avdelinger og kan utvides hele veien til for eksempel et eksternt reklamebyrå for maksimal effekt. Samarbeid er nøkkelen for å komme dit raskere, med bedre kvalitet på produktinformasjonen.

Del artikkel: