Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Samlerhuset selger historiske mynter for 1,1 milliarder kroner

Samlerhuset selger historiske mynter for 1,1 milliarder kroner
Samlerhuset-gründer og styreformann, Ole Bjørn Fausa.
Foto: Pressebilde: Samlerhuset
therese.karlsrud.haugen

Til tross for at kontantbruken går ned er myntsamling i vinden.

ANNONSE

Samlergleden er på topp hos det 25 år gamle norske selskapet Samlerhuset, som selger et stort utvalg minnemynter og omsatte for over 1,1 milliarder kroner i fjor. Det skal tilsvare en økning på fire prosent. Nå tror selskapet at 2019 blir det beste året på lenge.

I tillegg til mynter selger dessuten selskapet også et bredt sortiment av andre samleobjekter samt annet samleutstyr, hvor av stadig mer salg skjer på nett.

Brexit bidrar positivt

Samlerhuset ble startet av Ole Bjørn Fausa og Reidar Nilsen i 1994, og har i dag virksomhet i 16 land. De eier også Det Norske Mynteverket i Kongsberg.

Deres største marked er Storbritannia, hvor av Brexit har bidratt positivt for selskapet med tanke på britenes økte fokus på historie og egenart.

Mer enn 80 prosent av Samlerhusets omsetning kommer nå fra det internasjonale markedet. I 2018 leverte selskapet et driftsresultatet på 53 millioner kroner. 

- Kan bli det beste året på veldig mange år

For den norske virksomheten skal dog kostnadene ha økt mer enn omsetningen - blant annet på grunn av ulike investeringer innen IT og markedsføring samt en nedbemanningsrunde.

- Vi ser nå at endringene har gitt veldig god effekt, og første halvår i 2019 er tilfredsstillende med grei lønnsomhet igjen, sier gründer og styreleder Ole Bjørn Fausa i Samlerhuset-gruppen, i en pressemelding.

Samlerhuset er også største eier av verdens ledende fagmesse for myntindustrien, World Money Fair, som er lokalisert til Berlin. I år ble det satt omsetningsrekord og besøksrekord der.

- Generelt tegner utviklingen i 2019 veldig bra, med god omsetning og lønnsomhetsvekst og mye tyder på at det blir det beste året på veldig mange år, sier Ole Bjørn Fausa.

Del artikkel: