Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

- Sats på svært nisjede konsepter

Ole Martin N. Evensmo

Norsksvensk investeringsselskap investerer ikke lenger i nettbutikker som omsetter for under 100 millioner kroner. Nisjede konsepter er mest aktuelle.

ANNONSE

- De større aktørene har bygget systemer og fått mye erfaring. Markedslederne analyserer fortløpende all data og vet hvilke kanaler og eksakte søkeord som gir de beste kundene og er derfor villige til å betale mye for å tiltrekke seg akkurat dem. Om du er liten og mangler systemer, historikk eller penger kommer du i gjennomsnitt til å tiltrekke deg kunder som handler sjelden, kjøper flere lavmarginprodukter og i høyere grad returnerer sine kjøp. Det blir rett og slett vanskelig å konkurrere, sier Staffan Mörndal som jobber med netthandel i det store investeringsselskapet Verdane Capital. Det fremkommer i en artikkel på DI.se.

Per i dag har Verdane Capital eierinteresser i over 100 selskaper, inkludert klesbutikken Boozt, dyrematbutikken Animail, matbutikken MatHem og barnebutikken Babyshop. Selskapet har ingen nettbutikker med norsk opprinnelse i sin portefølje, til tross for at selskapet har med seg investorer som norske Storebrand og Argentum på eiersiden.

Mörndal forteller at Verdane ikke lenger investerer i selskaper som omsetter for under 100 milllioner svenske kroner.

- Vi tror de får problemer med å lykkes og det blir generelt vanskelig å starte nye netthandelsselskaper. Nye og mindre selskap må satse på sterkt nisjede konsepter – og helst bli størst i sin nisje.

Et eksempel til etterfølgelse er Babyshop.com (må ikke forveksles med den norske kjeden Babyshop, red.anm.) som takket være penger fra fondet Verdane Capital VII, nylig kjøpte den britiske konkurrenten Alex and Alexa. Til sammen forventes de to selskapene å omsette for 400 millioner svenske kroner i år. Mörndal forklarer oppkjøpet slik:

- Til sammen dekker de to en lengre periode av barnas oppverkst og klesbehov. Når barna har vokst ut av klærne fra Babyshop, går foreldrene til Alex and Alexa i stedet.

Del artikkel: