Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Saudiaraber truer med massesøksmål mot alle som bruker hans «oppfinnelse»

Netthandel
info@netthandel.no

En saudiaraber hevder hardnakket at han står bak konseptet netthandel, melder Al-Arabiya.

ANNONSE

Han er ikke snau, saudiaraberen, som hevder at netthandel er hans oppfinnelse, melder nyhetsstedet Al-Arabiya.

Amazon i siktet

Han truer ettersigende med å saksøke flere internasjonale selskaper for bruk av hans idé - uten hans samtykke. Han skal visstnok ha presentert sin revolusjonære digitale handelsstrategi for Saudi-Arabias daværende konge Fahd bin Abdulaziz al-Saud allerde i 1991, samme år som «www» så dagens lys.

Amazon skal være et av selskapene han er villig til å møte i retten.

La frem planen for kongen

Han skal den gang ha fått beskjed fra kongen om å kontakte handelsdepartementet i oljestaten og presentere ideen sin. Mye tyder på at mannen ikke fikk fatt i noen den gang. Han har nå insett at flere store selskaper har annektert hans idé om elektronisk handel på nett, og vil følgelig ha litt av kakeglasuren som et lite plaster på såret.

Mannen skal ifølge det arabiske nyhetsstedet Al-Arabiya ha uttalt at det nå foregår forhandlinger med selskaper både på nasjonalt og internasjonalt plan. Saudiaraberen med den store ideen sier han håper forhandlingene fører frem, slik at han slipper å trekke selskapene for retten.

Litt sent ute

Ifølge Wikipedia regnes britiske Michael Aldrich som oppfinneren av netthandel. Det skjedde allerede i 1979 - årevis før saudiaraberen la frem sin idé for kongen av Saudi-Arabia.

(Foto: Yay Images)

Del artikkel: