Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Schenker sikter mot nullutslipp i norske byer

Schenker sikter mot nullutslipp i norske byer
Nye el-sykler skal kunne frakte opp mot 300 kilo gods fra logistikkselskapet DB Schenker sitt nye distribusjonssenter i Oslo.
therese.karlsrud.haugen

Alle varer skal leveres med elektriske lastebiler og sykler ut i fra selskapets nye distribusjonssenter.

ANNONSE

Logisitkkselskapet DB Schenker åpnet nylig den miljøvennlige terminalen Oslo City Hub, som skal bidra med å redusere CO2-utslippene innenfor Oslos Ring 3 med 80 prosent i år. 

Neste år er målet å redusere utslippene med 100 prosent - i alle store norske byer. 

Fra leverandørens nye utslippsfrie distribusjonssenter skal alle varer rulles ut ved hjelp av elektriske lastebiler og el-sykler.  

- Vi har regnet ut av vi sparer ca. 60 000 liter diesel og kan parkere tre tunge distribusjonslastebiler takket være det her, sier Lars Sveen, Head of Land Domestic for Schenker i Norge, i en pressemelding. 

Sykler med 300 kilo gods 

Tidligere har selskapet brukt sykler med kapasitet til 150 kilo gods. De nye syklene, som rulles ut samtidig med distribusjonssenteret, skal på sin side kunne lastes opp med det dobbelte på 300 kilo.

Syklene er et gunstig alternativ for leveringer i gågater, hvor lastebilene ikke kommer til på alle døgnets tider.  

- Jeg sykler ca. tre mil om dagen og regner med å klare ca. 40 til 50 leveranser med disse syklene, sier Benjamin Appiah, en av syklistene til DB Schenker, i en pressemelding. 

Vil sette et eksempel

DB Schenker ser for seg absolutte fordeler med sitt nye prosjekt. Spesielt med tanke på at de kan levere på kvelden, da elektriske biler og sykler ikke bråker.

Nå håper selskapet at flere i bransjen vil slenge seg på omstillingen mot et fossilfritt transportsystem. 

- Vi vil ikke vente på morgendagens teknologi. Vi ønsker å sette et eksempel som et stort selskap i en stor by gjennom å vise at det faktisk går å distribuere gods uten å slippe ut noe karbondioksyd. Kan vi klare det - kan mange andre også gjøre det, sier Lars Sveen.

Del artikkel: