Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Schibsted henter tidligere kollega til ny stilling som teknologidirektør

Schibsted henter tidligere kollega til ny stilling som teknologidirektør
Anders Spilling blir teknologidirektør i Schibsted Distribusjon.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Får overordnet teknologiansvar for distribusjonsvirksomheten.

ANNONSE

Schibsted Distribusjon styrker laget for enda kraftigere satsing på effektive og brukervennlige distribusjonstjenester, og besetter nå en helt ny rolle som teknologidirektør.

Det er Anders Spilling som skal tiltre denne stillingen senere i høst. Han er imidlertid ikke helt ny hos Schibsted, da han har tidligere erfaring fra selskapet som både direktør for produkstrategi og operations samt innovasjonsdirektør i Aftenposten før det. Nylig kommer han fra Vinmonopolet, hvor han har vært direktør for digitalisering og netthandel. 

Les også: Milrab tredobler lagerplassen og ansetter tech-sjef

- Må ha de beste menneskene

Schibsted Distribusjon har sammen med mediapartnere bygd flere tjenester de siste årene med utgangspunkt i det tradisjonelle avisbudnettverket. For eksempel dekkes nå over 90 % av landets husstander av helthjem-nettverket, som Schibsted driver sammen med Amedia og Polaris. Denne uken lanserte de også sin helt nye frakttjeneste, Svosj. 

- Logistikk-tech er i rivende utvikling og bransjen står overfor store endringer, både for verdikjeder, data og mobilitetsløsninger. Samtidig endrer mediedistribusjonsselskapene seg fra tradisjonell avisdistribusjon til netthandelsdistribusjon. Vi utvikler nye tjenester og etablerer selskaper innen ecommerce og disse skal forenkle forbrukerens hverdag basert på ny teknologi. Skal vi vinne i fremtidens marked både på logistikk og mot forbruker må vi styrke oss og ha de beste menneskene, sier Cathrine Laksfoss, administrerende direktør i Schibsted Distribusjon, i en pressemelding.

"The last mile"

I sin nye rolle vil Anders Spilling ha et overordnet teknologiansvar for Schibsteds distribusjonsvirksomhet og samarbeide tett med de enkelte selskapene hvor Schibsted Distribusjon er hovedeier. Det vil si Distribution Innovation, Morgenlevering.no, helthjem netthandel, Zoopit og Svosj. 

- En av de store utfordringene til varehandelen og netthandelen spesielt er knyttet til "the last mile". Jeg mener Schibsted Distribusjon er godt posisjonert for å svare på mange av disse utfordringene. For meg er det derfor en spennende mulighet å kunne bli med på å utvikle denne virksomheten videre, sier Anders Spilling, i en pressemelding. 

Les også: Motekjempe inngår samarbeid med Helthjem

Del artikkel: