Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Schibsted oppgraderer netthandelstjeneste

Ole Martin N. Evensmo

Mediehuset Schibsted gjør endringer på sin netthandelstjeneste KickBack.no.

ANNONSE

KickBack etablerte seg som den første norske cashback-tjenesten i 2010 og i fjor ble selskapet en del av Schibsted Growth sin portefølje. Schibsted Growth har investert i en rekke netthandelstjenester i Norge, deriblant Prisjakt, Let’s Deal og eBok.no.

I den nye versjonen av KickBack som ble lansert denne uken, har selskapet lansert noe de kaller for «KickBack Vindusshopping». Tjenesten har indeksert over 1,6 millioner produkter fra de 210 nettbutikkene som de samarbeider med.

- Vi har to målsetninger for KickBack Vindusshopping. Det ene er å vise fram og anbefale produkter til våre brukere. Det andre er å markedsføre nettbutikkenes indekserte produkter gjennom Schibsted sine flater. Vi ønsker å vise fram de mest relevante og beste produktene både internt og eksternt, sier Mats Staugaard som er daglig leder i KickBack til Netthandel.no.

Norske nettbutikker har til nå vært trege med å tilpasse seg den nye mobile hverdagen, mener Mats Staugaard.

- Vi har lenge hatt en «vent og se»-holdning til m-commerce. Mange forbrukere så ut til å gjøre forundersøkelsene på mobil og nettbrett, men selve kjøpet fra PC. Vi regnet med at dette ville endre seg, men visste ikke når. Vår tjeneste var også avhengig av at nettbutikkene gjorde sin del av jobben og utviklet sine mobilsider. I løpet av 2013 innså vi at vi ikke lenger kan vente på nettbutikkene. Veksten i både besøkende og kjøp har vært eksplosiv, antall besøk fra nettbrett har økt seks ganger mer enn trafikk fra PC. Da er det viktig at folk klarer å trykke på knappene på nettsiden. Nettbutikker har i våre øyne ikke ett minutt å miste når det kommer til m-commerce, sier Staugaard.

Deres egne nettsider har nå blitt responsive, noe som skal gjøre at nettsidene fungerer like godt på mobiltelefon og nettbrett som på desktop. Ved å indeksere alle produktene til nettbutikkene og vise dem frem på KickBack.no, håper det Schibsted-eide selskapet også å kunne hjelpe de nettbutikkene som foreløpig ikke har satset på mobil.

- Forsiden er per dags dato kun en «sign up side» med få produkter, men når brukerne logger inn vil de i en feed få presentert langt flere produkter, som etter hvert som KickBack lærer brukeren å kjenne, vil være personlig anbefalt brukeren. I tillegg kan brukeren også søke etter produkter eller f.eks. «blå jakke» eller «New Balance joggesko», avslutter Staugaard.

Del artikkel: