Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Schibsted satser på lynraske leveranser

Ole Martin N. Evensmo

Schibsted Distribusjon går inn på eiersiden i det nystartede selskapet ZoopIt som leverer teknologi for rask levering av pakker kjøpt på nett.

ANNONSE

ZoopIt som ble etablert i 2013, har utviklet en løsning for rask håndtering av pakkeleveranser fra nettbutikker. ZoopIt aggregerer kapasiteten hos samarbeidende transportselskaper, og leverer pakker på et bestemt tidspunkt og til stedet kundene ønsker. Ved hjelp av avanserte systemer og mange budbiler og -sykler som til enhver tid kjører tomhente rundt i Oslos gater, er ZoopIt i stand til å levere innen 90 minutter.

ZoopIt har ttil tross for sin korte fartstid allerede fått elektronikkjeden Expert og apotekkjeden Vitus som kunder.

- Vi er svært glade for å få Schibsted Distribusjon på eiersiden, som en betydelig aktør innen distribusjon i Norge. Gjennom Schibsted Distribusjon vil vi få tilgang til viktig kapital i den videre utviklingen av selskapet, solid distribusjons- og logistikkompetanse og det nylig lanserte «helthjem-nettverket» i Norge, sier Shafi Adan, CCO og medgründer i ZoopIt AS i en pressemelding.

Kollega og daglig leder i Zoopit, Arne Kvale, CEO i ZoopIt ønsker at selskapet skal bidra til å revolusjonere hjemlevering for netthandel.

- Til nå har forbrukerne måttet tilpasse seg transportørene, både når det gjelder leveringstidspunkt og -sted. Med vår løsning blir rollene snudd. Bor du i Oslo kan vi levere innen 90 minutter etter at varen er kjøpt i nettbutikken, til det stedet kundene selv ønsker at varen skal leveres. Vi har klare ambisjoner om å utvide dekningen til flere storbyer i Norden.

Schibsted Distribusjon ser frem til å bidra i utviklingen av ZoopIt. De lanserte selv logistikksatsingen Helthjem for få dager siden, og med samarbeidet med de unge gründerne i Zoopit håper selskapet de kan utfordre de etablerte logistikkleverandørene.

- Vi er imponert over ZoopIt og hva selskapet har fått til i løpet av kort tid. Schibsted har en tydelig ambisjon om å ligge i front innen digital utvikling, og det er på høy tid at distribusjonsleddet blir utfordret. Vi tror ZoopIts teknologi og vår satsning innen logistikkløsninger for netthandel, inkludert «helthjem-nettverket» som vi lanserte sammen med Amedia og Polaris 11. mai, vil legge grunnlaget for banebrytende leveringsløsninger, sier Cathrine Laksfoss, administrerende direktør i Schibsted Distribusjon.

Del artikkel: