Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Selger Norges tyngste julegave på nett

Selger Norges tyngste julegave på nett
På Betongsentrum.no kan kunder bestille ferdigbetong direkte levert hjem eller til sin byggeplass.
Foto: Istock
therese.karlsrud.haugen

Jim Hansen har startet Norges første og eneste nettbutikk for salg av ferdigbetong.

ANNONSE

En bransje som har hengt litt etter når det kommer til digitalisering er betongbransjen, og en som har bitt seg merke i dette er Jim Hansen. Han har selv jobbet med betong i mange år, og nå har han startet egen nettbutikk for ferdigbetong. 

Etter å ha studert ingeniørfag, datateknikk og systemutvikling lagde han nettstedet Betongsentrum.no, som i utgangspunktet skulle være til eget bruk. På nettstedet hadde han en kubikk- og priskalkulator som han selv benyttet i forbindelse med jobb. Flere år etter dette, fikk han stadig telefoner fra folk som ønsket å bestille betong.Jim Hansen satser på nettbutikk for betong, etter å selv ha jobbet i bransjen.

- Jeg startet alene, da jeg jobbet i betongbransjen og lagde en nettside med kubikk- og priskalkulator som jeg skulle bruke selv. Når jeg slutta i bransjen var det flere som ringte meg for å spørre om å få betong. Jeg sa at dette kun var en side for informasjon osv, men en dag ga jeg opp og sa "Ok, hva skal du støpe", og utviklet nettstedet videre fra det, sier utvikler og daglig leder av Betongsentrum.no, Jim Hansen til eHandel.com.

Kanskje første og eneste i verden

Det hele startet i 2014, men det var ikke før høsten 2018 at nettbutikken begynte på ordentlig, da det ble et AS nå i november.

Nettbutikk for bestilling og levering av betong er altså helt nytt, og dette er den første nettbutikken for ferdigbetong i Norge. Trolig er det også den eneste i Europa og til og med kanskje i Verden.

Tung bransje å bestille i

Bestilling av betong har foregått stort sett over telefon, og har bokstavelig talt vært en tungvinn bransje å bestille og levere produkter i. 

Hos Betongsentrum.no får kundene nå tilbud om konsultasjon og rådføring før bestilling, i tillegg til en direkte chat. Informasjon om betong og støping skal også oppdateres kontinuerlig samtidig som kubikk- og priskalkulator brukes flere ganger om dagen av besøkende på siden.  

- Jeg har endret prisstrategien og modernisert hele ordreprosessen i bransjen, og tilpasset den til et digitalt format som kommer både forbrukeren og betongprodusentene til gode, sier Hansen. 

Forventer 1 million i omsetning neste år

Foreløpig har Hansen ingen ansatte, da han har startet og utviklet det hele helt alene. Betongsentrum har til nå levert 11 lass for en omsetning på tett oppunder 200.000 norske kroner på 2-3 måneder. I 2019 forventes det en omsetning på 1 million. 

Det er naturlig nok mest etterspørsel av betong om våren og sommeren, men til tross for dette skal det ha vært en jevn pågang siden etableringen i høst, forteller han. 

- Løsningen er integrert med Klarna og tilbyr betong til fastpris over hele Norge. Kundene handler hos betongserum.no nettopp fordi de vet hva de får til hvilken pris, de finner masse relevant informasjon om støpeprosessene og blir fulgt opp gjennom hele støpeprosessen. Omsetningen har steget raskt etter etableringen tidligere i høst og det har vært en jevn pågang av kunder.

Norges tyngste julegave

Produktene hos Betongsentrum er jo ikke av det mest lettvinte å frakte, og målgruppen han selger til har ikke vært vant til denne typen digitalisering. Hansen nevner med dette at han har møtt en viss skepsis blant andre i bransjen.

Samtidig har det vært et marked for dette, som han ikke hadde forutsett, og konseptet skal også ha skapt en hel del engasjement på Facebook. I disse juletider markedsføres nettbutikken med et spesielt gavekort. 

- Det har skapt en god del engasjement på Facebook, samtidig som vi nå fokuserer på gavekortet "Norges tyngste julegave", samt litt konkurranser og annonser. De fleste kundene finner nettbutikken gjennom Google. 

 

 

Del artikkel: