Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Selskapet som nylig slo Tilbords konkurs er tilbake på eiersiden

Herkules selger Tilbords etter milliontap
Etter noen hektiske uker med usikkerhet, konkurs og eierbytter er det klart at Tilbords-kjeden fortsatt vil tilby nordmenn kjøkkenartikler i tiden som kommer.
Foto: Ole Martin N. Evensmo
Bjørn Skomakerstuen

De nye eierne Kitch´n og Dalema mener det er grobunn for suksess for kjøkkenutstyrskjeden som konket for en drøy uke siden.

ANNONSE

Kitch´n, selskapet som for en drøy uke siden slo Tilbords-kjeden konkurs, er nå sammen med Dalema på grossistsiden tilbake igjen som eier av kjeden som har vært i hardt vær de siste ukene.

Utgått på dato

Odd Sverre Arnøy, daglig leder i Kitch´n og Tilbords, sier til E24 at infrastruktuen for Tilbords var gått ut på dato, og at forpliktelser og leiekontrakter gjorde det umulig å snu situasjonen slik det så ut før konkursen uten å tape masse penger.

Kitch´n og Arnøy ble etter konkursen møtt med kritikk fra Jernia-sjefen Espen Karlsen som mente at oppkjøpet av Tilbords var et taktisk spill fra Kitch´ns side da de kjøpte kjeden fra Herkules Capital i november i fjor.

Ingen bevisst handling

Arnøy aviser blankt denne påstanden, og bedyrer overfor økonominettstedet at han ikke har moral til å gå inn i et selskap for deretter å slå det konkurs.

Arnøy sier at omsetningen vil ende på 550 millioner kroner for Tilbords-kjeden i 2017, og han anslår at omsetningen vil ende på rundt 475 millioner kroner i 2018.

- Det kommer til å bli en nedgang i inntekter i 2018 grunnet færre butikker, men nå har vi kommet ned på grunnfjellet og er klare for å vokse igjen, sier Arnøy.

Flere av de rundt 120 butikkene vil bli lagt ned. 15 er allerede stengt, og flere ulønnsomme butikker vil forsvinne.

Kitch'n omsatte for 1,013 milliarder i 2017.

Det betyr at kjeden samlet vil ha en omsetning på rundt 1,5 milliarder kroner.

Store endringer

Tilbords-kjedens grossistlager og kjedekontor i Bergen stenger for godt etter oppkjøpet. Kjedekontoret flyttes til Sandnes og blir samlokalisert med Kitch'n, mens grossistlageret flyttes til Bryne hvor Dalema har sitt anlegg.

Av 40 ansatte i Bergen og Oslo, vil rundt halvparten få mulighet til å søke på nye stillinger i henholdsvis Sandnes, Bryne og Jevnaker.

Del artikkel: