Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Selvkjørende biler skal dra ned Amazons kostnader

Selvkjørende biler skal dra ned Amazons kostnader
Amazon skal i samarbeid med selskapet Aurora, senke leveringskostnadene med selvkjørende biler.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Skal øke produktiviteten.

ANNONSE

For markedsplassen Amazon er transport og logistikktjenester blitt et avgjørende konkurranseområde.

Vi har tidligere sett flere av selskapets forsøk på diverse leveringsmetoder som droner og selvgående kjøretøy. For litt siden skrev vi også om Amazons nye robot, Scout. Denne har i første omgang blitt rullet ut i delstaten Washington.

Nå fortsetter Amazon å utforske flere muligheter innen leveringer. Forrige uke meddelte nemlig startup-selskapet Aurora, som utvikler selvkjørende biler, at de har tatt inn 530 millioner dollar i risikokapital fra blant annet Amazon, i følge nyhetskanalen CNBC.

Aurora bygger ikke kjøretøy, men jobber med eksisterende bilprodusenter som VW og Hyundai for å utvikle selvkjørende biler.  

I fjor skal Amazons leveringskostnader har oversteget 27 milliarder kroner, noe selskapet nå planlegger å dra ned ved hjelp av avansert førerassistanse eller selvkjørende kjøretøy som Aurora kan bidra med.

- Vi leter alltid etter investeringer i innovative kundefokuserte selskap, og Aurora er nettopp et sånt. Selvkjørende teknologi har potensiale til å gjøre våre ansatte og våre partneres jobb sikrere og mer produktive. Vi er spente på de nye mulighetene, sier Amazon til CNBC.

Del artikkel: