Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Selvkjørende robot holdt orden i butikken

Selvkjørende robot holdt orden i butikken
Dagligvarekjeden Obs har i en av sine butikker på Jessheim testet en amerikansk robot denne høsten.
Bilde: Coop
therese.karlsrud.haugen

- Det er krevende å holde orden i store butikker.

ANNONSE

Flere dagligvarekjeder har innført selvbetjente kasser, og for en stund tilbake lanserte Coop det som er Norges første ubetjente og døgnåpne butikk. Her kan kundene låse seg inn om natten ved hjelp av en app, og handle uten bemanning tilstede. Nå har Coop Obs testet om også en selvkjørende robot kan effektivisere butikkdriften.

I høst skal Obs i Jessheim nemlig ha fått hjelp av en robot fra det amerikanske selskapet Badger Technologies til å holde det ryddig i butikken, passe på at det er nok varer i hyllene og at prisene på produktene stemmer. 

- At varer har feil pris er noe som irriterer kundene våre, det samme gjelder at det ikke er varer igjen i hyllen. Derfor ville vi gjøre noe med dette, og dette virker så langt som en god løsning, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop, til E24.

Les også: Først i Norge - Coop lanserer egen mobilbetalingsløsning

- Krevende å holde orden

Obs hevder at det ikke er nedbemanning som er hovedgrunnen til at de har testet roboten, men å kunne tjene kundene bedre. Foreløpig har roboten på Jessheim vært en test, og det er ikke besluttet hvorvidt dagligvarekjeden vil kjøpe inn flere.

En robot av denne typen skal i følge E24 koste rundt én million kroner, selv om kjeder som Obs vil få noe volumrabatt.

- Vi har ikke konkludert ennå, men dette vil være noe vi i så fall vil plassere ut i våre største butikker, som for eksempel Obs. Det er ganske krevende å holde orden i slike store butikker, og disse robotene kan jo dure rundt på natten, sier Kristiansen. 

Del artikkel: