Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Selvtolling for 300 000 kroner med Tolletatens egen KvoteApp

Netthandel

70 000 personer har lastet ned appen, og 1200 reisende har brukt den til å fortolle varer til en verdi av 300 000 kroner i løpet av en knapp måned.

ANNONSE

Vi har vel alle mer enn en gang stått i villrede på Svinesund eller Oslo Lufthavn og klødd oss i hodet i frustrasjon. Har jeg med for mye vin og sigaretter? Går dette bra om jeg blir stoppet i tollen?

Det har Tolletaten gjort noe med.

KvoteAppen er et nyttig verktøy for alle som er usikre på hvor mye alkohol og tobakk de kan ha med seg etter en tur utenfor Norges grenser.

Verdens første av sitt slag

Tolletaten lanserte verdens første KvoteApp i slutten av juni, og i løpet av to ukers tid ble det foretatt 1 200 fortollinger for totalt 300 000 kroner ved hjelp av appen.

Rådgiver Tor Gunnar Saakvitne i Tolldirektoratet er meget godt fornøyd med at 70 000 personer allerede har lastet den ned, kommer det frem i en fersk pressemelding.

Nyttig hjelper å ha for hånden

Med KvoteAppen kan publikum både få informasjon om de forskjellige alternativene for kvoter av alkohol- og tobakksvarer, og hvor store mengder som kan fortolles. Den kan også brukes til å fortolle og betale avgiftene ved grensepasseringen - uten at du behøver gå på rød sone i tollen.

Blir du stoppet av tollerne viser du frem appen som kvittering for at avgiftene er betalt.

(Illustrasjon: Tolletaten)

Del artikkel: