Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ser store muligheter for netthandel i Norge - bremser satsingen i Sverige

Sandtrø gjør det igjen - runder 200 mill. i omsetning
Eric Sandtrø, administrerende direktør i Fjellsport Group. Foto: Fjellsport
Foto: Fjellsport
Magnus Hjelle
magnus@ehandel.com

Fjellsportkonsernet omsatte i fjor for 283 millioner kroner, mye takket være godt salg i Norge. I Sverige går salget derimot tregt.

ANNONSE

Fjellsportkonsernet består av de norske nettbutikkene Fjellsport.no og Supersport.no, i tillegg til svenske Tindeberg.se. Nettbutikkene selger sports- og turutstyr på nett.

I dag står den svenske virksomheten for kun 10 prosent av den totale omsetningen. Fjellsport startet opp i Sverige i 2016. 

- Vi må være såpass ærlige å kunne si at vi har justert ting underveis. Virksomheten i Sverige styres fra Norge og det er helt klart en utfordring å passere grensen med tanke på toll, så vi har snudd om litt og gasset på i Norge, sier administrerende direktør i Fjellsport Group, Eric Sandtrø, til Finansavisen. 

I fjor omsatte selskapet for 283 millioner kroner, en 40 prosents økning fra 203 millioner i 2016. Resultatet før skatt endte i fjor på 19 millioner, ned fra 24 millioner i 2016. 

Sandtrø tror at det er et stort potensial for vekst i nettbutikken. Fjellsport har 2 prosent markedsandel av et norsk marked som totalt ligger på rundt 15 milliarder kroner. Han sier at de ikke har noen umiddelbare planer om å åpne fysiske butikker. 

- Alle fysiske butikker diskuterer netthandel og jeg tror også alle nettbutikker diskuterer fysisk salg. Vi må se på hva vi kan best og hva kundene ønsker, men vi overlater til noen andre å bli verdensmester i kjededrift. 

Med kun to prosent av markedet ønsker kjeden å bli større, men Sandstø vil ikke at kampen om å bli større skal gå på bekostning av kvalitet. 

- Det blir en slåsskamp om å nå en viss størrelse, som man må ha for å kunne ha råd til å investere i ting kundene etterspør. Kundene forventer å få varene pakket og sendt umiddelbart. Da er vi avhengig av et automatisert lager. 

Eric Sandtrø var en av gründerne i Komplett som ble kjøpt opp av Stein Erik Hagens Canica. Et salg som sikret Sandtrø kapital til å satse på nye prosjekter. Han eier selv 41 prosent av Fjellsport Group og danske Egmont Holding eier 41 prosent. 

Del artikkel: