Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Setter strek for kunstsatsing på nett: Selger Fineart.no

Netthandel

Aller Media selger Fineart tilbake til gründer Rolf Stavnem og flere finanstopper. Siden oppkjøpet i 2011 er lønnsomheten halvert.

ANNONSE

Fineart.no opplevde i 2010 et rekordår med et resultat før skatt på nesten 4,3 millioner kroner. Omsetningen endte på vel 37,2 millioner kroner. Året etter ble Fineart.no solgt til det danskeide mediekonsernet Aller Media for 53 millioner kroner. I 2015 omsatte selskapet for 48,3 millioner kroner, men resultatet før skatt endte på "bare" 2,4 millioner kroner.

Etter at Aller kom inn på eiersiden har det blitt gjort store investeringer. De etablerte blant annet Norges største galleri på Tjuvholmen i Oslo på 2000 kvadratmeter.

Nå selges altså selskapet tilbake til gründer Rolf Stavnem og et knippe medinvestorer for et ukjent pengebeløp. Finansavisen spekulerer i at prislappen er halvert i forhold til hva Aller betalte i 2011, men dette vil de involverte partene ikke verken bekrefte eller avkrefte.

Aller Media som eier blant annet Dagbladet, Se og Hør, KK og SOL, hevder salget skyldes strategiske prioriteringer.

- Da vi kjøpte Fineart anså vi netthandel som et naturlig vekstområde. Selskapet har vært en god investering, men de siste årene har vår vekststrategi gått i andre retninger med redusert fokus på netthandel, sier Aller Media-sjef Rolf Hanche-Olsen i en pressemelding.

Det folkelige konseptet med gallerier og en tung nettsatsing har et stort potensial mener den nye eieren.

- Kunst er ikke et typisk "ta og føle på"-produkt slik som klær og solbriller. Du kan få veldig god innsikt i å bare se. Hittil i år har vi brukt 2 millioner kroner på å bedre nettsiden, og fremover vurderer vi å kjøpe en større rammemaker, sier Rolf Stavnem som nå overtar 30,3 prosent av aksjene i et intervju med Finansavisen. 70 millioner i omsetning og 100 millioner kroner neste år mener Stavnem, at bør være innen rekkevidde.

Ifølge Fineart har de i dag 300 000 registrerte brukere på nettstedet og over 120 000 besøk hver måned (55 000 unike besøkende). Selskapet sin historie strekker seg tilbake til starten på 2000-tallet. Selskapet ble i 2000/2001 blir skilt ut fra yatack.no og etablert som et rent auksjonshus for kunst på Fineart.no. I 2004 bl nettgalleriet med salg av kunst til faste priser lansert og dette blir raskt et satsningsområde. I dag utgjør fastprissalget 50 prosent av omsetningen, skriver de på sine nettsider.

(Foto: Fineart)

Del artikkel: