Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Shavecare: Hårete ambisjoner

Netthandel

Shavecare-gründer Anine Neergaard bygger opp nettbutikken stein på stein i et voksende marked. På sikt er målet egen, fysisk butikk.

ANNONSE

Shavecare.no ble lansert på slutten av 2011. Året etter ble nettbutikken kåret til ”Årets nykommer” på logistikk- og netthandelsdagen LOAD.12, med bakgrunn i design, brukervennlighet og «et konsept som gir menn en plass i et mylder av kvinneprodukter på nettet».

Tar barbering på alvor

- Det var fantastisk oppløftende. Da følte jeg virkelig at jeg fikk noe igjen for alt strevet og alle de timene jeg har lagt ned i dette, forteller gründer og eier av Shavecare, Anine Neergaard, som med egne sparepenger har satset på et konsept hun brenner for.

- Tanken da jeg startet var at det finnes fryktelig mye for damer når det gjelder hud- og velværeprodukter, og særdeles lite for menn. I tillegg ønsket jeg å tilby andre og bedre produkter enn det man tradisjonelt finner hos dagligvare- og billigkjedene. De produktene vi har inneholder for det meste naturlige ingredienser, påpeker Neergaard, som er opptatt av å bevisstgjøre kundene rundt tradisjonell barbering og velvære.

- Jeg tror menn har glemt litt hvordan det er å barbere seg på tradisjonelt vis, hvorfor skum er så viktig, og hva man egentlig skal bruke barberkosten til. Når gutter tør å prøve den mer naturlige barberopplevelsen, så tror jeg de vil se på det nesten som en spa-opplevelse. Det er behagelige lukter, man slipper barberkviser, man bruker litt tid på det hele og får en tett og god barbering.

Bevegelse i markedet

I jobben med å bygge opp Shavecare og bevisstgjøre kundene har både blogg og sosiale medier vært viktige. På nettsiden og via shavecarebloggen tilbys guider på både barbering, ulike busttyper og pleie av huden. I tillegg har man brukt mye tid på søkemotoroptimalisering.

- Vi har ikke brukt mye penger på markedsføring. Men mottakelsen blant kundene har vært veldig bra, og selv om omsetningen ikke er så stor enda, så øker vi hvert eneste år, forteller Neergaard, som forventer at markedet for skjønnhet og velvære for menn bare vil øke her til lands.

- I Europa er det en helt annen situasjon, hvor det omsettes for store summer i denne kategorien. De har nok en helt annen tradisjon for dette enn i Skandinavia, men vi merker at det er bevegelse i det norske markedet. Gutter har begynt å ta litt mer vare på seg selv, gå på spa, og er generelt mer opptatt av velvære. Om ganske få år tror jeg at frisørsalonger vil ta inn barberprodukter i langt større grad enn i dag. I Oslo har det også dukket opp noen rene barbersalonger de siste årene. Så noe er i ferd med å skje, men det vil ta litt tid, spår Neergaard.

Fysisk butikk

På sikt drømmer gründeren om å åpne en fysisk butikk basert på Shavecare-konseptet. Enn så lenge er det imidlertid netthandel som står i fokus. Nettbutikken er nylig oppgradert, og brukervennlighet har stått i fokus.

- Det skal være pent, rent og ryddig, og ingen forstyrrende elementer. I tillegg er jeg opptatt av å ikke ha for mange varemerker. Jeg tror kanskje det er ekstra viktig når man henvender seg til menn. Det kan bli for mye, og da forlater heller kundene nettbutikken enn å handle. Vi skal tilby noen få merker, og de skal være av beste kvalitet. I tillegg jobber vi hardt for å kunne tilby god kundeservice og rask levering, som i vårt tilfelle vil si 2-5 dager, litt avhengig av hvor i landet man bor, forteller Neergaard.

Etter hvert ønsker man også å opprette et forum, hvor kundene kan stille spørsmål og lese svarene andre har fått.

- Det er det vi føler vi kanskje mangler per i dag, men det ligger litt frem i tid. Det kommer nok til å skje spennende ting etter hvert, men vi er opptatt av å ta ett steg om gangen, konkluderer en offensiv Neergaard.

(Foto: Lånt av Shavecare.no)

Del artikkel: