Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Sikre nettsider rangerer høyere hos Google

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Google vil fremover vektlegge bruk av HTTPS når de avgjør hvem som skal komme øverst i søkemotorene.

ANNONSE

Google tar nå til orde for krypterte sendinger til og fra alle nettsider, ikke bare de nettbutikker vanligvis krypterer som påloggings- eller betalingssidene der forbrukerne oppgir sine personlige data.

- Vi ønsker å oppfordre alle nettstedeiere til å bytte fra HTTP til HTTPS for å gjøre det trygt for alle å bruke nett, skrev Google webmaster trend analytiker Zineb Ait Bahajji og Gary Illyes på Googles Online Security blogg.

- En stor del av dette er å sørge for at nettsider som mennesker kommer til via Google er sikre. De legger til:

- Vi håper å se flere nettsteder med HTTPS i fremtiden.

Les hele artikkelen Google smiles on safer connections.

Endringen har fått stor oppmerksomhet de siste dagene både i tradisjonelle og sosiale medier. En som har tatt til ordet for å ikke overdrive betydningen av krypterte sider, er den danske søkemotoroptimaliseringseksperten Mikkel Svendsen. For netthandlere mener han likevel at det har noe for seg.

– Dette vil også bare berøre en svært liten del av søkene. Google selv sier under 1 prosent. Det er logisk nok, for der [HTTPS] er relevant innenfor netthandel og bransjer med overføring av sensitive opplysninger, så gir det ingen mening for eksempelvis en blogg, skriver Svendsen på sin SEO-blogg.

 

Del artikkel: