Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Sjefsbytte i lekenettbutikk som sliter i motvind

Sjefsbytte i lekenettbutikk som sliter i motvind
Netthandel

Kommunikasjonssjef rykker opp og blir toppsjef i svensk lekenettbutikk som sliter med høye kostnader.

ANNONSE

Ett år fikk gründeren Niklas Jarl i sjefsstolen i Lekmer.se, en lekenettbutikk som tilhører Qliro Group AB, før han med umiddelbar virkning ble byttet ut til fordel for Oscar Tjärnberg (bildet) denne uken.

Tre av de største konkurrentene til nykommeren Tjärnberg er Babyshop, Jollyroom og BR Leker.

Sliter med høye kostander

I en pressemelding sier selskapet at de det siste året har slitt med operasjonelle utfordringer knyttet til lagervirksomheten, som igjen har gitt dem større varehåndteringskostnader enn ønskelig. De sier videre at de systematisk har jobbet for bedre effektivitet det siste året, men at arbeidet ikke har gitt den ønskede effekten de håpet på.

Neste steg i denne prosessen er å gjøre toppendringer i selskapet.

Nå skal de jobbe enda hardere for å kutte de høye kostandene med Oscar Tjärnberg i sjefsstolen. Han kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef i det samme selskapet.

Tjärnberg har tidligere ledererfaring fra blant annet InkClub, Telenor Sverige og som administrerende direktør i Vincent Shoe Store.

Den rykende ferske lekebutikk-sjefen er utdannet sivlingeniør med spesialisering innen industriell økonomi.

Sliter på flere fronter

Qliro sliter med mer enn bare Lekmer. I forrige uke ble det klart at Gymgrossisten mistet tre sjefer.

Tidligere i år ble det kjent at Qliro Group solgte hvitevarebutikken Tretti til danske WhiteAway for 250 millioner svenske kroner. Det har lenge vært spekulert i at flere av Qliros nettbutikker kan være aktuelle å selge. Lekmer er nevnt som en potensiell salgskandidat.

I fjor omsatte Qliro Group for mer enn fem milliarder svenske kroner. CDON er selskapets største og mest kjente nettbutikk.

(Foto: Pressebilde/Mynewsdesk.com)

Del artikkel: