Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Skal dominere Norge - VISA med som global partner

Magnus Hjelle

Visa har utviklet Visa Token Service, et system som konverterer kortnumre til et eget nummer som Apple Pay bruker. Dermed lagres ingen kortdetaljer på telefonen.

ANNONSE

Om kort tid skal Apple Pay rulles ut i Norge. Akkurat når er Apple ordknappe om, men det kommer om kort tid, sier Visa Norge-sjef Jens Nes til E24.

87 prosent av nordmenn bruker mobilen til betaling viser en undersøkelse Visa har gjort.

- I nettbanken, på nettsider og til kjøp i mobilapper, men de får ikke brukt telefonen sin til å betale i butikken. Dette blir det fullt fokus på nå, fortsetter Nes. 

Butikker som skal kunne benytte den nye løsningen må ha kortterminaler med støtte for kontaktløs betaling (NFC). Visa har bestemt at alle terminaler som støtter deres betalingskort må ha denne løsningen innen 2020.

Hvis Visa klarer å få gjennomslag for dette så må Apple Pay snart støttes overalt i norske fysiske butikker. 

Ifølge E24 fungerer appen slik at du holder telefonen inntil betalingsterminalen, hvorpå appen åpnes automatisk og fingeravtrykket ditt godkjenner betalingen.

Noen spekulerer i om butikker vil sette seg på bakbena fordi slike betalingsløsninger gir merkostnader ved bruk.

Nes forsikrer til den samme nettavisen om at dette er en misforståelse da Apple Pay koster det samme som en vanlig Visa-transaksjon både for butikkene og kundene. Samtidig sier han at Norge er godt dekket av tjenester som involverer vennebetaling og vet ikke om Apple vil fokusere på det slik de har gjort med løsningen i USA.

- Her hjemme er jo vennebetaling godt dekket. Jeg vet ikke om Apple vil fokusere på det, i alle fall ikke i starten. Men dette er avhengig av norske banker og hvilket tilbud de vil gi kundene. Hvis de vil, kan de påvirke Apple til å åpne Apple Pay for vennebetaling her i Norge, sier Nes.

Vipps kan dermed få en stor utfordrer om Apple går til det steget. 

Del artikkel: